دوره 3، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 55-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrani J, Karami H, Karami S, Ghobadi N. Effects of Nutritional Composition on Periodontal Disease. Clin Exc 2015; 3 (2) :34-55
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-145-fa.html
مهرانی جواد، کرمی حسن، کرمی شهریار، قبادی نازنین. اثر ترکیبات مغذی در پیشگیری از ایجاد بیماری پریودنتال. تعالی بالینی. 1394; 3 (2) :34-55

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-145-fa.html


چکیده:   (4263 مشاهده)

  بررسی ­ های انجام شده روی نقش تغذیه در ایجاد بیماری ­ های دهانی، عموماً روی اثرات موضعی رژیم غذای مصرفی در ایجاد پوسیدگی بوده است. اما از این بُعد که تغذیه روی تکامل و پیشرفت بیماری­های پریودنتال چه اثری دارد، کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. عامل اتیولوژیک اولیه این بیماری، تجمع پلاک باکتریایی روی سطوح دندانی است. اما برای آغاز بیماری، وجود میزبان مستعد هم ضروری می­باشد. در صورت ایجاد بیماری پریودنتال، شانس ایجاد پوسیدگی ریشه­ای، لقی دندانی و از دست رفتن دندان­ها افزایش می­یابد . یافته­های موجود حاکی از آن است که، نوع تغذیه ممکن است در الگوی پیشرفت و ترمیم بافت­های پریودنتال نقش داشته باشد. از آنجاییکه تغذیه روی نحوه پاسخ ایمنی میزبان اثر می­گذارد، بنابراین به نظر روی حفظ سلامت بافت­های سخت و نرم حفره دهان نیز مؤثر می­باشد. هدف از مطالعه مروری حاضر، بررسی نقش میکرونوترینت­ها و ماکرونوترینت­ها در حفظ سلامت بافت­های پریودنتالی می­باشد.

متن کامل [PDF 367 kb]   (3952 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1393/10/1 | پذیرش: 1394/1/25 | انتشار: 1394/1/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb