مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس باعث بروز عوارضی همچون بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی میشود. مطالعات نشان دادهاند که جینسنگ از طریق بهبود حساسیت به انسولین و کاهش فشارخون، التهاب، استرس اکسیداتیو، دیس لیپیدمی و چاقی میتواند در کنترل هایپرگلیسمی و پیشگیری از ابتلا به عوارض بیماری دیابت موثر باشد. هدف مطالعه حاضر، مروری بر مطالعات انجام گرفته در زمینه اثر جینسنگ بر بهبود وضعیت گلیسمی و پارامترهای مرتبط با آن است. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاههای اطلاعاتی Pubmed, Scopus, Science direct و پایگاههای اطلاعاتی فارسی SID, Magiran و با استفاده از کلیدواژههای: Inflammation ،Ginseng، Obesity،Type 2 diabetes ، Dyslipidemia صورت گرفت. در این مطالعه مقالات انتشار یافته بین سالهای 2014-1995 مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج مرور مطالعات نشان داد جینسنگ و جینسنوزیدها(ترکیبات فعال جینسنگ) میتوانند باعث کاهش هایپرگلیسمی، فشارخون، التهاب، استرس اکسیداتیو، دیسلیپیدمی و چاقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو شود. گرچه برخی مطالعات از این اثرات جینسنگ حمایت نکردند. وجود ترکیبات متفاوت در بین انواع جینسنگ(آسیایی، آمریکایی و ...) یکی از عوامل وجود نتایج متناقض در بین مطالعات میباشد. با توجه به مطالعات اندک و متناقض مطالعات بیشتر در این زمینه توصیه میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |