دوره 5، شماره 1 - ( 4-1395 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (9446 مشاهده)

مصرف مواد غذایی مغذی تأثیر مهمی بر سلامتی و تندرستی انسان دارد. ترکیبات زیست فعال غذایی، ترکیباتی طبیعی هستند که دارای فعالیت بیولوژیکی بوده و در بعضی از موارد ارزش تغذیه­ای هم دارند. ترکیبات زیست فعال به دلیل نقش تائید شده آن‌ها در رشد و نمو انسان و علاوه بر این در کاهش خطر بیماری­ها نقش مهمی در سلامت و ایمنی جامعه ایفا می­کنند. مصرف ترکیبات زیست فعال موجود در میوه­جات و سبزی­ها به مبارزه با بیماری­های قلبی، سرطان، چاقی، دیابت و اختلال در دستگاه گوارش کمک می­کند. به‌تازگی مطالعات زیادی بر روی انواع مواد غذایی و فرآورده­های طبیعی دیگر(بیشتر بر پایه گیاهی) و بررسی این احتمال که آن‌ها منبع عوامل درمانی و پیشگیری­کننده هستند، انجام شده است. در این رابطه آن گروهی از مواد غذایی فراسودمند نامیده می­شوند که اگر به‌طور منظم و مناسب مصرف شوند علاوه بر خواص طبیعی خود، تأثیرات سلامت بخش سودمندی نیز دارند. تولیدکنندگان برای ساخت مواد غذایی فراسودمندی که جاذبه حسی قابل‌پذیرش و همچنین فواید سلامت بخشی مطلوبی داشته باشند، نمی­توانند به همین سادگی ترکیب غذا-دارو را به ماده غذایی اضافه کنند. استفاده مناسب از روش کپسوله کردن برای پایدارسازی ترکیبات غذا-دارو انتقال مؤثر آن‌ها به­وسیله مواد غذایی را قادر می­سازد. طراحی دقیق سیستم انتقال، به محافظت از این ترکیبات حساس به تنش­های محیطی و فرآیندی که در طی ساخت مواد غذایی با آن روبرو می­شوند کمک می­کند و از برهم‌کنش‌های نامطلوب ترکیبات غذا-دارو با ترکیبات موجود در ماتریکس غذایی جلوگیری می­کند. افزایش علاقه به این فرآورده­ها هم برای مصرف­کننده­ها و هم برای صنعت، به دلیل اینکه سبب بهبود کیفیت زندگی، بالا بردن ارزش باقیمانده­های صنعتی(فرآورده­های جانبی) و خلق اختراعات بیشتر می­شود، مفید خواهد بود.

متن کامل [PDF 686 kb]   (12868 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مديريت خدمات بهداشتي و درماني
دریافت: 1394/7/18 | پذیرش: 1395/3/16 | انتشار: 1395/3/16

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.