دوره 7، شماره 4 - ( 2-1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 56-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دکترای تخصصی تعیین کننده های اجتماعی سلامت، استادیار، گروه مامایی و بهداشت باروری ،دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، ایران.
چکیده:   (3823 مشاهده)
    سرطان پستان شایع ترین سرطان در بین زنان است. حمایت اجتماعی نقش عمده ای در تطابق و کنار آمدن با بیماری های مزمن و جدی چون سرطان دارد، همچنین یکی از عوامل عمده تاثیرگذار در وضعیت سلامت روانی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان می باشد. مقاله مروری حاضر با هدف بررسی حمایت اجتماعی در سرطان پستان صورت گرفت. مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است. اطلاعات در پایگاه های علمیSID ،Scopus ،MSRT, Irandoc ،Magiran ، Google Scholar و Pubmed جستجو شد. تجزیه و تحلیل داده ها به صورت کیفی انجام شد. در این مطالعه تعداد 10 مقاله از 208 مطالعه که دارای معیار ورود به مطالعه بودند مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها حاکی از رابطه مثبت و معنادار بین میزان دریافت حمایت اجتماعی خانواده و سبک مقابله با سیر بیماری است. در بین ابعاد حمایت اجتماعی، حمایت خانواده توانسته است واریانس بهزیستی روان شناختی را در سطح معناداری پیش بینی کند که در سیر بهبودی ودرمانی سرطان پستان باید مد نظر قرار داد.  یافته ها حاکی از این بود که حمایت اجتماعی بر پیشرفت، روند درمان و بهبود سرطان پستان تاثیر بسزایی دارد .
متن کامل [PDF 673 kb]   (2319 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی
دریافت: 1396/12/27 | پذیرش: 1397/1/31 | انتشار: 1397/2/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.