دوره 8، شماره 1 - ( ویژه نامه 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 4-3 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahhosseini Z, Barouj Kiakalaei O, Hosseini S H, Esmaeili Douki Z, Mohammadpour Tahitian R A. Paternal depression during pregnancy and its effect on the relationships of couples and children’s health: a review study. Clin Exc 2018; 8 (1) :3-4
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-381-fa.html
شاه حسینی زهره، باروج کیاکلایی عذرا، حسینی سید حمزه، اسماعیلی دوکی زهرا، محمد پور تهمتن رضا علی. افسردگی پدران در دوران بارداری و تأثیر آن بر روابط زوجین و سلامت کودکان: یک مطالعه مروری. تعالی بالینی. 1397; 8 (1) :3-4

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-381-fa.html


مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (2792 مشاهده)
افسردگی پدران در دوران بارداری باعث افزایش اختلالات روان‌پزشکی، اختلالات اضطرابی و اختلال در رشد و تکامل کودک شود. لذا با توجه به اهمیت سلامت روان پدران در سلامت روان کودکان، این مطالعه با هدف تأثیر افسردگی پدران در دوران بارداری بر روابط زوجین و سلامت کودکان انجام شد.
مطالعه حاضر، مطالعه‌ای مروری بوده که جهت نگارش آن ابتدا با استفاده از روش MESH کلیدواژه‌های مرتبط استخراج شد و سپس با استفاده از کلیدواژه‌های فارسی افسردگی پدر، افسردگی قبل از زایمان، افسردگی پس از زایمان، کودک و یا معادل انگلیسی آن‌ها جستجو در بانک اطلاعاتی اینترنتی Google Scholar و به‌طور اختصاصی‌تر در پایگاه‌های ­اطلاعاتی نظیر SID،Science Direct،Web of Science ، ProQuest، PubMed، Cochrane و Springer انجام شد و مقالات مرتبط از سال 1983 تا 2018 انتخاب گردید. 95 مقاله جستجو شد و پس از بررسی خلاصه مقالات، از 70 مقاله جهت نگارش این مطالعه مروری استفاده گردید.
نتایج مطالعات ما در این خصوص منجر به سازمان‌دهی یافته در دو طبقه شد: طبقه اول: تأثیر افسردگی پدران بر روابط زوجین شامل: خشم و درگیری‌های بین فردی زوجین، افزایش خطر ناسازگاری و احساسات منفی در روابط زناشویی، عیب‌جویی بیش‌ازحد زوجین از یکدیگر، اختلالات عاطفی_روانی زوجین و خطر نوزادکشی و طبقه دوم تأثیر افسردگی پدران بر سلامت روان کودک شامل: افزایش استرس و اضطراب کودک، مشکلات خلق‌وخو در کودک، مشکلات رفتاری به‌ویژه در کودکان پسر، رفتارهای ضداجتماعی کودک، ناآرامی و بیش­فعالی و اختلالات عاطفی _روانی کودک می‌باشد.
با توجه به تأثیرات منفی ناشی از افسردگی پدران در دوران بارداری، باید از سوی کارکنان بهداشتی در زمینه شناسایی پدران افسرده در دوران بارداری، به خانواده‌ها آموزش‌های لازم داده شود تا بتوان با تشخیص به‌موقع و درمان آن، از عواقب این اختلال بر خانواده و کودک کاست تا بتوان روابط زوجین و کیفیت زندگی را بهبود بخشید.
متن کامل [PDF 438 kb]   (1495 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1397/4/20 | پذیرش: 1397/6/21 | انتشار: 1397/6/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb