Khazaei Poul M, Ehteshaminia Y, Javadian B. A brief overview of the permissible limits of preservatives 9 high-consumption foods in Iran and the need to review the standards. Clin Exc 2021; 11 (2) :39-47
URL:
http://ce.mazums.ac.ir/article-1-622-fa.html
خزایی پول مژگان، احتشامی نیا یحیی، جوادیان بهزاد. مروری مختصر بر حد مجاز نگه دارنده ها 9 ماده غذایی پر مصرف در ایران و لزوم بازنگری استانداردها. تعالی بالینی. 1400; 11 (2) :39-47
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-622-fa.html
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، هیأت علمی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پیراپزشکی آمل، ایران.
چکیده: (3276 مشاهده)
به منظور افزایش ماندگاری وحفظ کیفیت مواد غذایی از نگهدارنده های طبیعی و مصنوعی در حد مجاز و گاها غیرمجاز استفاده می شود. برخی از نگهدارنده ها برای انسان مضر بوده و گاها به عنوان مواد سرطان زا یا کارسینوژن طبقه بندی می شوند. از این رو آشنایی با نگه دارنده ها بخصوص در مواد غذایی پر مصرف می تواند بسیار مهم و اساسی باشد، چرا که میزان مصرف مواد غذایی پرمصرف بصورت همزمان در واحد زمان گاها می تواند خطرات دریافت بیش از حد مجاز نگهدارنده ها را مطرح نماید. بخصوص اگر این عمل با مواد غذایی دارای نگهدارنده غیرمجاز نیز همراه گردد
می تواند موجبات خطر آفرینی بیشتری را فراهم نماید. در این مطالعه در پایگاههای اینترنتی PubMed، Google Scholar، SID، Magiran، Web of Science، IranDoc جستجو شد و مقالات مرتبط با عنوان تا سال 2020 بررسی شدند. شایع ترین مواد نگهدارنده شامل نیتریت، بنزوات، سولفیت و سوربیک اسید با حد مجاز 100-200، 200، 200-300 و 200 ppm و همچنین ADI 06/0، 5، 7/0 و 0-25 میلیگرم/کیلوگرم در روز به ترتیب می باشد. بنابراین تلاش بیشتر محققان و تولیدکنندگان مواد غذایی را برای استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی و یا روش های غیر از افزودنی ها مثل بسته بندی در خلا و... سوق داده است. همچنین باتوجه به افزایش روز افزون مصرف مواد غذایی دارای نگهدارنده در سبد مواد غذایی بخصوص در کودکان و جوانان می تواند در سلامتی آینده جامعه تاثیرات بسیار نامطلوبی را بجای بگذارد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1399/12/11 | پذیرش: 1400/3/10 | انتشار: 1400/3/10