جلد 11 - ویژه نامه                   جلد 11 - ویژه نامه صفحات 63-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
چکیده:   (1549 مشاهده)
در حال حاضر، بشریت با یک چالش تهدیدکننده زندگی از بیماری عفونی و همه ­گیر SARS-CoV-2 مواجه­شده است. تا به امروز، حالات مختلف انتقال این ویروس به­طور کامل مشخص نشده است. در این رابطه احتمال انتقال ویروس از طریق محصولات غذایی نیز وجود دارد. بیماری همه­ گیر کووید-19 نه تنها می­تواند از طریق دستگاه تنفسی مانند بیماری­های مرتبط با  SARS و MERS گسترش یابد، بلکه وجود قطعاتی از ماده ژنتیک ویروس در مدفوع چندین بیمار، احتمال گسترش مسیر مدفوعی-دهانی آن­ها را نشان می­دهد. علاوه بر این افراد مبتلا به اختلالات دستگاه گوارشی از جمله متاپلازی و ورم معده آتروفیک، ممکن است به عفونت کووید-19 مستعد باشند. بر این اساس، غذا ممکن است به­عنوان یک ناقل احتمالی کووید-19 به دلیل آلودگی­های محیطی یا متقاطع عمل کند. با توجه به شواهد موجود، گسترش و امکان انتقال آلودگی کووید-19 از افراد به محصولات غذایی امکان­پذیر است. فراتر از آن، برخی از شواهد نشان دادند که برخی منابع غذایی با منشا حیوانی مانند خوک­ها و خرگوش­ها می­توانند توسط کووید-19 آلوده شوند. بنابراین، انتقال این ویروس از طریق برخی محصولات گوشتی ممکن است قابل تصور باشد. با توجه به این که سرعت انتشار کووید-19 زیاد است و پایداری آن در محیط­های مختلف به­ویژه سطوح فرآوری مواد غذایی نیز قابل­توجه است، ممکن است در طی مراحل مختلف فرآوری سنتی یا صنعتی غذاها وارد ماتریکس آن شود. لذا اقدامات پیشگیرانه پیشنهاد می­شود که در واحدهای فرآوری مواد غذایی اعمال شود. مطالعه حاضر به بررسی میزان خطر انواع محصولات غذایی از جمله گوشت و فرآورده­های گوشتی، لبنیات، نان، میوه­ها، سبزیجات و غذاهای آماده به عنوان حامل­های بالقوه برای انتقال کووید-19 پرداخته است.
متن کامل [PDF 807 kb]   (726 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي
دریافت: 1400/5/7 | پذیرش: 1400/6/20 | انتشار: 1400/6/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.