@ARTICLE{Samadi, author = {Samadi, Mehnoosh and Zeinaly, Fahime and Ghotbodin Mohammadi, Shirin and Alipour, Meysam and Asadi Samani, Hadis and }, title = {The relationship between obesity and dietary patterns: review on evidence}, volume = {4}, number = {1}, abstract ={با گسترش چاقی به­صورت اپیدمی در سراسر دنیا بررسی دلایل وقوع آن از اهمیت بالایی برخوردار می­باشد. از مهم­ترین و اصلی­ترین علل وقوع چاقی پیروی از رژیم غذایی ناسالم و نامتعادل می­باشد. از آنجا که بررسی رژیم غذایی به صورت الگوی غذایی می­تواند تمام جوانب رژیمی افراد را به شیوه­ی بهتری مورد ارزیابی قرار دهد، لذا هدف مطالعه حاضر مروری بر شواهد در ارتباط بین چاقی و الگوهای غذایی می­باشد. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه­های اطلاعاتی Pubmed، Sience Directو Scopusو با استفاده از کلیدواژه­های Obesity، Dietary patterns، Fat mass، Anthropometric indicators و Body Mass Index صورت گرفت. در این مقاله، مطالعات کارآزمایی بالینی، مقطعی، آینده­نگر و گذشته­نگر منتشر شده بین سال­های 2015-2004 مورد بررسی قرار گرفتند. مقالاتی که چاقی را براساس معیارهای نمایه توده بدن و توده چربی بدن مورد ارزیابی قرار داده و ارتباط آن با الگوهای غذایی را بررسی نموده و همچنین بر روی انسان انجام شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند و مقالاتی که به زبان غیرانگلیسی بودند از مطالعه خارج شدند. براساس نتایج اکثر مطالعات ارتباط معکوس و معنی­داری میان پیروی از الگوی غذایی با تنوع بالا و سرشار از فیبر، لبنیات کم­چرب، غلات کامل، اسیدهای چرب غیراشباع و در نهایت استفاده از الگوی غذایی با چگالی بالا با چاقی وجود دارد و یافتن الگوهای غذایی مرتبط با چاقی می­تواند در پیشگیری و ارائه یک الگوی غذایی سالم در خصوص کنترل این اپیدمی در سطح جامعه به کار گرفته شود. }, URL = {http://ce.mazums.ac.ir/article-1-219-fa.html}, eprint = {http://ce.mazums.ac.ir/article-1-219-fa.pdf}, journal = {Clinical Excellence}, doi = {}, year = {2015} }