TY - JOUR T1 - The effect of sour tea (hibiscus sabdariffa) on lipid profile: review study TT - تاثیر چای ترش بر روی پروفایل های لیپیدی: یک مطالعه مروری JF - Clinical-Excellence JO - Clinical-Excellence VL - 8 IS - 2 UR - http://ce.mazums.ac.ir/article-1-402-fa.html Y1 - 2018 SP - 26 EP - 36 KW - sour tea KW - hibiscus sabdariffa KW - lipid profile KW - triglyceride N2 - چای ترش (Sour Tea) گیاهی است که امروزه بصورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. در گذشته از این گیاه برای درمان اختلالات گسترده ای از جمله سنگ های کلیوی و مثانه، محرک جنسی، ضد عفونی کننده، کاهش عوارض دیابت و فشار خون استفاده می شد. تاکنون مطالعات انسانی و حیوانی متعددی در رابطه با تاثیر چای ترش بر الگوی چربی خون انجام گرفته است. اطلاعات این مقاله براساس نتایج یافته ها از پایگاه های PubMed، Scopus، ISI و Google Scholar به دست آمده است. در این مطالعه مروری به بررسی مطالعات انجام گرفته در این زمینه و مکانیسم های احتمالی تاثیر چای ترش بر روی الگوی چربی خون پرداخته شده است. با توجه به یافته های بیشتر مطالعات انجام شده در این زمینه، احتمالا این ماده می تواند در بهبود الگوهای چربی های خون خصوصا تری گلیسرید، خصوصا در افراد دیابتی شود. همچنین چای ترش به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان می تواند نقش مهمی در کاهش پروفایل های لیپیدی خون داشته باشد. M3 ER -