دوره 10، شماره 2 - ( 4-1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 52-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Homayouni Rad A, Samadi Kafil H, Fathi Zavoshti H, Shahbazi N, Abbasi A. Therapeutically Effects of Functional Postbiotic Foods. Clin Exc 2020; 10 (2) :33-52
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-532-fa.html
همایونی راد عزیز، صمدی کفیل ، فتحی زاوشتی حمیده، شهبازی نیر، عباسی امین. خواص سلامت بخش غذاهای فراسودمند پست بیوتیک. تعالی بالینی. 1399; 10 (2) :33-52

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-532-fa.html


چکیده:   (3549 مشاهده)
نتایج به‌دست‌آمده از مطالعات بالینی حاکی از وجود ارتباط معنی­داری بین سبک زندگی(خصوصاً رژیم غذایی)، طیف متنوعی از بیماری­ها و وضعیت سلامت مصرف­کننده می­باشد. در این رابطه مواد غذایی فراسودمند قادر به بهبود وضعیت سلامت و کیفیت زندگی افراد می­باشد. همگام با افزایش آگاهی مصرف­کنندگان و افزایش تحقیقات در زمینه غذاهای فراسودمند پروبیوتیکی، امروزه جهت بهینه­سازی اثرات سلامت بخش پروبیوتیک­ها، مفهومی جدید(پست­بیوتیک) در حال شکل گرفتن است. در این مطالعه ضمن معرفی مواد غذایی فراسودمند پست­بیوتیک، بررسی چالش­های پیشرو در تولید صنعتی آن­ها و لزوم تمرکز سرمایه­گذاری برای توسعه و گسترش این گروه از مواد غذایی انجام‌گرفته است.
مقالات مرتبط با موضوع مطالعه در پایگاه­های اطلاعاتی ISI Web of Knowledge, PubMed/Medline, Scopus و Google Scholar جستجو شدند و مطالعاتی که مفهوم، روش‌های استخراج، شناسایی و فعالیت­های زیستی پست­بیوتیک­ها را بررسی کرده بودند، وارد مطالعه شدند.
پست­بیوتیک­ها با توجه به ویژگی­های منحصربه‌فرد خود قابلیت استفاده در ماتریکس طیف گسترده از غذاهای فراسودمند تخمیری و غیر تخمیری را دارند. فرآیند تخمیر یکی از مهم­ترین منابع تولید پست­بیوتیک­ها به شکل طبیعی می­باشد، با این حال می­توان با استفاده از روش­های مختلف آزمایشگاهی ترکیبات فوق را به شکل خالص­تر و باقدرت عملکردی بالایی تولید کرد که قابلیت استفاده در طیف گسترده­ای از مواد غذایی برای بهبود وضعیت تغذیه­ای و زمان ماندگاری محصولات غذایی و اهداف سلامت بخشی در مصرف­کنندگان داشته باشند. درک ویژگی­های فارماکوکینتیک ترکیبات پست­بیوتیکی و نانوسامانه­های حامل برای طراحی بهترین سیستم تحویل و همچنین حصول اطمینان از ویژگی­های ایمنی و کیفی مطلوب محصولات(دارویی-غذایی) پست­بیوتیک، ضروری قلمداد می­شود.پست­بیوتیک­ها را می­توان به‌عنوان راهبردی نوین در طیف وسیعی از محصولات غذایی جهت به تأخیر انداختن فساد، افزایش ماندگاری و توسعه غذاهای فراسودمند به کار گرفت.
 
متن کامل [PDF 800 kb]   (3126 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/1/30 | پذیرش: 1399/5/15 | انتشار: 1399/5/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb