جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای دانش

سید محمد عابدی، حمید محمدجعفری، سیدجلال حسینی مهر ، علیرضا مردانشاهی، رزا شاه حسینی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

  پیلونفریت دلیل عمده اسکار کلیه در اطفال می باشد. ده تا بیست درصد از افرادی که دچار اسکار می شوند دچار بیماری پرفشار خونی در زندگی آتی می شوند لذا شناسایی دقیق و پی گیری مداوم اطفال با اسکار کلیه مهم می باشد. هدف این مقاله مروری بر ارزیابی رادیوداروی ( ۹۹mTc-dimercaptosuccinic acid ) ۹۹m Tc - DMSA در تشخیص اسکار و عفونت پیلونفریت و مقایسه ارزش تشخیصی این روش با روشهای دیگر مانند سایر روشهای رادیوایزوتوپی، رادیولوژی و سونوگرافی می باشد. نتایج نشان داده شده است که سونوگرافی می تواند تقریبا ۳۹ درصد موارد پیلونفریت تشخیص داده شده توسط ۹۹m Tc-DMSA را نشان دهد. سی تی اسکن احتمالا روش حساس و موثر در تشخیص پیلونفریت و عوارض آن است. سی تی اسپیرال و ( Magnetic Resonance Immaging ) MRI حساسیت یکسان و قابل اعتمادی در تشخیص پیلونفریت نسبت به اسکن ۹۹m Tc-DMSA دارند ولی به هر حال استفاده روتین آن در بررسی اولیه و مطالعات پیگیرانه در اطفال مبتلا به UTI عملی نیست. انجام سونوگرافی داپلر جهت تشخیص پیلونفریت حساسیت و ویژگی به ترتیب برابر ۷۰ تا ۸/۷۳ درصد و ۷/۸۵-۷/۸۷ درصد با در نظر گرفتن اسکن ۹۹m Tc - DMSA بعنوان استاندارد طلائی دارد. تصویربرداری ۹۹m Tc - DMSA حساسترین روش تصویربرداری و نیز استاندارد طلائی جهت تشخیص اسکار و پیلونفریت می باشدکه حساسیت ۹۱ - ۸۹ درصد و ویژگی ۱۰۰ درصد دارد. نتایج نشان داده شده که اسکن ۹۹m Tc-MAG۳ می تواند اطلاعات مشابه ای جهت بررسی کورتکس نسبت به اسکن ۹۹m Tc-DMSA در اختیار ما قرار داده و نیز عملکرد نسبی کلیه محاسبه شده با آن قابل مقایسه با اسکن ۹۹m Tc-DMSA است. هرچند برخی محققان پیشنهاد می کنند که زمان جایگزینی اسکن ۹۹m T c- MAG۳ ( ۹۹mTc-mercapto acetyl tri-glycine ) به جای ۹۹m Tc-DMSA رسیده است چرا که این نوع رادیودارو می تواند اطلاعات اورودینامیک هم در اختیار بگذارد، هرچند این موضوع نیاز به مطالعه بیشتر دارد. چون پیگیری ۱۲ ماهه نسبت به ۶ ماهه پس از پیلونفریت وجود یک ضایعـه پایدار را با دقت بیشتـری نشـان می دهـد برخی از متخصصین انجام اسکن ۹۹m Tc - DMSA ، ۱۲ ماه را جهت بررسی بهتر توصیه می کنند.


سما جدیدی، عصمت دانش، مرضیه غلامی توران پشتی،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

با به دنیا آمدن کودکان بنیان خانواده نیازمند تغییرات اساسی خواهد شد والدین خصوصاً مادران بایستی در راستای به‌کارگیری نحوه فرزند پروری مؤثر گام بردارند تا با تقویت خوداثربخشی راهکارهای تربیتی کودک را به بهترین شکل عملی نمایند و در مسیر رشد و تکامل پا به پای کودکان قدم بردارند. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی روش آموزش گروهی فرزند پروری به‌عنوان مسیری در راستای خود اثربخشی مادران صورت گرفته است.
مطالعه مروری حاضر ، از طریق جستجو در مجلات، بررسی در پایگاه اطلاعاتیGoogle Scholar ، Scopus ، Iran index، ISI ، Pubmed، Elsevier ، Proquest، در محدوده سال‌های ۲۰۰۰-۲۰۱۸ استفاده شد.
جستجوی مقالات با استفاده از کلیدواژه­های آموزشی گروهی، فرزند پروری، خود اثربخشی مادر، فرزند پروری مثبت صورت گرفته است. حاصل جستجو اولیه ۱۴۵ مقاله بوده است که پس از غربالگری عناوین چکیده­ها، ۴۸ مقاله انتخاب و در نهایت ۳۷ مقاله واجد معیارها ورود به مطالعه داشته‌اند.
نتایج یافته‌ها نشان داد که مادران به‌عنوان نزدیک‌ترین فرد به کودک نیازمند دریافت آموزش و ارتقای دانش، آگاهی و مهارت در راستای نحوه فرزند پروری می‌باشند. بنابراین با به‌کارگیری روش‌های مؤثر آموزشی خصوصاً آموزش گروهی می‌توان رویکرد فرزند پروری مثبت را در خانواده‌ها ارتقا داد.

امیر احمدزاده امیری، فاطمه دانشور، علی احمدزاده امیری، احمد احمدزاده امیری،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

   نئوپلازی سنگفرشی سطح چشم(OSSN) به طیف وسیعی از تومورهای اپیتلیال ملتحمه و قرنیه شامل دیسپلازی، کارسینوما درجا و سرطان تهاجمی اشاره دارد. افزایش بروز OSSN با ویروس نقص ایمنی انسانی(HIV) به دلیل عوامل خطر مرتبط با آن، مانند ویروس پاپیلومای انسانی و قرار گرفتن در معرض نور ماوراءبنفش خورشید قابل‌ملاحظه است. در این مرور، اپیدمیولوژی، تظاهرات بالینی، نحوه تشخیص و درمان OSSN مرتبط با عفونت HIV را موردبحث قرار می‌دهیم. جستجوی الکترونیک با کلیدواژه‌های لاتین شامل: Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS), Eye Surface, Squamous Neoplasia, Human Immunodeficiency Virus (HIV) در پایگاه داده‌های Google Scholar, Elsevier, Pubmed, ISI (Web of Science), Iran Medex, Scopus با زبان انگلیسی از سال ۲۰۱۸-۱۹۹۲ استفاده شد. ۱۰۱ مقاله مرتبط از طریق جستجو شناسایی‌شده‌اند، در این مرور، OSSNبه‌عنوان اولین نشانگر HIV/AIDS در ۸۶ -۲۶ درصد موارد گزارش‌شده است، تست مثبت HIV در ۹۲ -۳۸ درصد بیماران با OSSN ذکر شده است. سن متوسط بروز OSSN در بیماران مبتلا به HIV در کشورهای درحال‌توسعه به دهه سوم تا چهارم کاهش‌یافته است. مبتلایان به ویروس HIV، تومورهای تهاجمی بزرگ‌تر، بدخیمی شدیدتر، تهاجم قرنیه‌ای، اسکلرال و اربیتال بیشتر، تومورهایی با مرحله پیشرفته­تر( نیاز بیشتر به تخلیه و  وسیع‌تر و افزایش خطر عود مجدد تومور را نشان داده‌اند. قابل‌توجه است که مدیریت فعلی OSSN در افراد دارای HIV مثبت مبتنی بر همان دستورالعمل‌های استاندارد درمانی است که برای OSSN در عموم جامعه شرح داده‌شده است. اغلب مطالعات نشان دادند که  OSSN می‌تواند در هر زمانی از دوره بیماری HIV/AIDS رخ دهد و هیچ ارتباط قابل‌توجهی بین تعداد CD۴ و درجه OSSN پیدا نشده است. علاوه بر این، تأثیر درمان ضد رتروویروس بر OSSN بحث­برانگیز است. براساس شواهد موجود غربالگری HIV در کلیه موارد همراه با OSSN توصیه می‌شود. اهمیت بیماری و خطر عود و گسترش آن به بیماران با تأکید بر پیگیری منظم و مراجعه بهنگام به چشم‌پزشک برای هرگونه علائم نامشخص چشمی گوشزد گردد.

علی احمدزاده امیری، محمد رضا حق شناس، امیر احمدزاده امیری، فاطمه دانشور،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

طول عمر افراد مبتلا به ویروس نقص ایمنی به دلیل ظهور درمان ضد رتروویروسی، بهبود یافته است. این افراد ممکن است میزان بیشتری از بدخیمی های غیر اختصاصی سندرم نقص ایمنی اکتسابی را تجربه کنند. مطالعات قبلی بقای وابسته به سرطان را در افراد HIV، بدتر نشان داده است، که بخشی از آن به دلیل مرحله پیشرفته سرطان در هنگام تشخیص است. هدف از این مرور، ارزیابی شیوع و غربالگری بدخیمی های غیر اختصاصی سندرم نقص ایمنی اکتسابی در بین HIV است. از جستجو در پایگاه داده های  PubMed با زبان انگلیسی از سال ۲۰۱۸-۱۹۹۶ استفاده شد تا مطالعات مربوط به شیوع و غربالگری بدخیمی ها در بین HIV بررسی گردد. معیارهای واجد شرایط بودن، شامل هر نوع مطالعه ای است که  شیوع و غربالگری بدخیمی های غیر اختصاصی سندرم نقص ایمنی اکتسابی بالغین را با توجه به وضعیت HIV مقایسه کرده است. مواردی که تنها به وقوع یا غربالگری انواع بدخیمی ها در سایر گروه ها بدون قیاس پرداختند از مطالعه خارج شدند. پس از بررسی عنوان و متن کامل، مقالاتی که معیارهای واجد شرایط بودن را داشتند ، مورد بررسی قرار گرفته به فارسی برگردانده شدند. از ۱۴۰ مقاله که از طریق جستجو شناسایی شده اند، ۹ مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. با اینکه شایعترین نوع سرطان در HIV سرطان ریه است که ۲۰ درصد موارد سرطان ها این جمعیت(در مقابل ۹/۱۲ درصد افراد عادی) را شامل می شود ولی مطالعه غربالگری مقایسه ای در این جمعییت دیده نشد. لذا تنها سه مطالعه در سرطان پستان با شیوع ۷ درصد، ۴ مورد سرطان کولورکتال با شیوع ۶ درصد و دو مورد سرطان پروستات با شیوع ۶ درصد ارزیابی کامل شدند. ۵ مورد از مطالعات بررسی شده نشان داد که افراد با تست مثبت HIV احتمال دریافت غربالگری سرطان را در مقایسه با جمعیت عمومی کمتری داشته اند، در حالی که سه مقاله نشان داد که نسبت غربالگری در جمعییت HIV بیشتر از جمعیت عمومی بوده است، و یک مطالعه نشان داد که نسبت غربالگری برابر با جمعیت عمومی داشته اند. بیشتر مطالعات نشان دادند که افراد با تست مثبت HIV که دسترسی منظم به مراقبت های بهداشتی داشته اند، بیشتر تحت غربالگری سرطان قرار گرفتند. شواهد موجود تأیید نمی کند که افراد با تست مثبت HIV در اغلب کشورهای با مراقبت بهداشتی مناسب، از شانس غربالگری سرطان کمتر برخوردار باشند. عوامل اجتماعی سلامت(وضعیت بیمه، دسترسی به مراقبت های بهداشتی، تحصیلات، سطح درآمد) با دریافت غربالگری سرطان مناسب همراه می باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb