جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اختلالات خود التهابی

پیمان صادقی، وحید ضیایی، نیما پروانه،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

بیماری­های خودالتهابی شامل گروهی از بیماری­ها بوده که بدنبال فعالیت نامنظم سیستم ایمنی ذاتی، حملات پایدار یا دوره­ای التهاب ایجاد گردیده و فاقد تیترهای بالای آنتی­بادی­های اختصاصی می­باشند. زمینه ژنتیک در بروز آن­ها نقش مهمی دارد.
علامت بالینی بسیاری از آن­ها حملات تب دوره­ای یا پایدار می­باشد. در کنار آن، التهاب سیستم­های مختلف از جمله پوست، سروزها، مفاصل و استخوان و دیگر ارگان­ها مشاهده می­گردد­. درمان­های متعددی جهت کنترل التهاب از جمله داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی،کورتیکواستروئیدها و عوامل بیولوژیک و غیربیولوژیک تعدیل­کننده فعالیت سیستم ایمنی استفاده شده که در کنترل بیماری­ها موفقیت نسبی داشته­اند. التهاب مزمن در طول سال­ها می­تواند منجر به ترشح مواد مختلف در بدن گردد و با رسوب آن­ها در بافت­های مختلف احتمال بروز آمیلوئیدوز سیستمیک و نارسایی ارگان مربوطه در بسیاری از این بیماری­ها وجود دارد. دو بیماری شایع این دسته از بیماری­ها در ایران تب مدیترانه­ای خانوادگی و سندرم مارشال می­باشد. تشخیص دیررس اولی با احتمال بالای آمیلوئیدوز همراه بوده و سندرم مارشال می­تواند کیفیت زندگی کودک و والدین را بشدت تحت­­تأثیر قرار دهد. در این مقاله  مروری-توصیفی پس از بررسی پاتوفیزیولوژی این بیماری­ها به تظاهرات بالینی آن­ها پرداخته خواهد شد. در نهایت دو بیماری تب مدیترانه­ای خانوادگی و سندرم مارشال مفصل­تر  مورد بحث قرار می­گیرند.
 

دکتر راحله عصاری، دکتر وحید ضیایی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

بیماری‌های خودالتهابی دسته‌ای از بیماری‌های التهابی هستند که با اختلال در تنظیم رده میلویید خود را نشان می‌دهند این دسته از بیماری‌ها برخلاف بیماری‌های رده اتوایمیون که اختلال در رده لنفوئید و با تولید آنتی‌بادی همراه است فاقد آنتی‌بادی می‌باشد. واسکولیت‌ها و واسکولوپاتی‌ها با مکانیسم‌های مختلف در این دسته از بیماری‌های التهابی دیده می‌شود. این تظاهرات به دلیل تأثیر مستقیم سیتو توکسیتی IL-۱β  ۱ و یا تشکیل کمپلکس‌های ایمنی التهابی بر روی سلول‌های اندوتلیال باشد. از اصلی‌ترین گروه بیماری‌های خود التهابی که می‌تواند با واسکولیت  و یا واسکولوپاتی همراه باشد می‌توان به این گروه‌ها اشاره کرد:
الف- بیماری‌های با نقص در ساختار اینفلمیزوم( Inflammasomopathies)
 ب- نقص در آنزیم آمینود آمیناز (DADA۲)
ج- نقص در مسیر اینترفرون (Interferonopathies)
د-  بیماران بهجت یا بیماران مشابه بهجت با نقص ژنتیکی اولیه در کودکان
در درمان این بیماری‌ها باهدف قراردادن مسیر پاتولوژیک کمک بهتری به این بیماران می‌توان کرد و در برخی از بیماران از مسیر چنددارویی برای کنترل بیماری می‌توان کمک گرفت و در نقص‌های ژنتیک و بیماران مونوژنیک شاید این بیماران در نهایت از پیوند مغز استخوان سود ببرند؛ لذا بر آن شدیم به بررسی واسکولیت‌ها در زمینه بیماران خودالتهابی و درگیری مسیر پاتولوژیک آنها مروری داشته باشیم چه‌بسا با تعیین مسیر درگیری بتوان مسیر درمان را در زمینه  درمان و کاهش عوارض تغییر داد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb