دوره 3، شماره 2 - ( 6-1394 )                   جلد 3 شماره 2 صفحات 34-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehrani J, Karami H, Karami S, Ghobadi N. Effects of Nutritional Composition on Periodontal Disease. Clin Exc . 2015; 3 (2) :34-55
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-145-fa.html
مهرانی جواد، کرمی حسن، کرمی شهریار، قبادی نازنین. اثر ترکیبات مغذی در پیشگیری از ایجاد بیماری پریودنتال. تعالی بالینی. 1394; 3 (2) :34-55

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-145-fa.html


چکیده:   (2158 مشاهده)

  بررسی ­ های انجام شده روی نقش تغذیه در ایجاد بیماری ­ های دهانی، عموماً روی اثرات موضعی رژیم غذای مصرفی در ایجاد پوسیدگی بوده است. اما از این بُعد که تغذیه روی تکامل و پیشرفت بیماری­های پریودنتال چه اثری دارد، کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. عامل اتیولوژیک اولیه این بیماری، تجمع پلاک باکتریایی روی سطوح دندانی است. اما برای آغاز بیماری، وجود میزبان مستعد هم ضروری می­باشد. در صورت ایجاد بیماری پریودنتال، شانس ایجاد پوسیدگی ریشه­ای، لقی دندانی و از دست رفتن دندان­ها افزایش می­یابد . یافته­های موجود حاکی از آن است که، نوع تغذیه ممکن است در الگوی پیشرفت و ترمیم بافت­های پریودنتال نقش داشته باشد. از آنجاییکه تغذیه روی نحوه پاسخ ایمنی میزبان اثر می­گذارد، بنابراین به نظر روی حفظ سلامت بافت­های سخت و نرم حفره دهان نیز مؤثر می­باشد. هدف از مطالعه مروری حاضر، بررسی نقش میکرونوترینت­ها و ماکرونوترینت­ها در حفظ سلامت بافت­های پریودنتالی می­باشد.

متن کامل [PDF 367 kb]   (1316 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: ۱۳۹۳/۱۰/۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۴/۱/۳۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb