دوره 4، شماره 1 - ( 3-1394 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 44-56 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoud S A, Yosofpoor , M, Shayesteh azar S, Aghajani S. Point of view of Islam and traditional medicine and modern about Honey. Clin Exc . 2015; 4 (1) :44-56
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-174-fa.html
شایسته آذر مسعود، یوسف پور محمد، شایسته آذر شادی، آقاجانی سمیرا. دیدگاه اسلام و طب سنتی و مدرن درباره عسل. تعالی بالینی. 1394; 4 (1) :44-56

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-174-fa.html


چکیده:   (1614 مشاهده)

  عسل یکی از نعمت ­ های بزرگ الهی است که از فرآورده ­ های زنبور عسل به دست می ­ آید. خداوند متعال، عسل را شفا برای مردم می‌داند و این امر را نشانه‌ی روشنی برای اندیشمندان می‌شمارد: «فیه شِفاء لِلناسِ إنَّ فِی ذلک لآیه لِقومٍ یتفکّرون». در حدیثی پیامبر ­ (ص) فرمودند : «هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفا پیدا نمی­کند». در سال­های اخیر نشان داده شده که عسل تأثیر ممانعت کننده‌ای بر رشد شصت گونه باکتریایی اعم از هوازی ، بی‌هوازی،گرم مثبت و گرم منفی داشته است. همچنین اثرات ضد قارچی عسل بر روی تعدادی از مخمرها و گونه‌هایی از آسپرژیلوس و پنسیلیوم نیز گزارش شده است. در متون قدیم بیان شده که عسل زرد کمرنگ ( Pall Yellow Honey ) از ناحیه Attioca بهترین عسل است و ارسطو وقتی‌که درباره عسل بحث می­کند به عسل زرد رنگ به عنوان یک ماده مؤثر در درمان زخم­های چشم و زخم­های پوستی اشاره می‌کند. امروزه عسل Straw Berry-Tree Honey از منطقه Sardinia یکی از بهترین عسل­های شناخته شده است که دارای بهترین خصوصیات درمانی است.

متن کامل [PDF 279 kb]   (896 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۴/۲/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۴/۵/۳ | انتشار: ۱۳۹۴/۵/۱۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb