عسل یکی از نعمت های بزرگ الهی است که از فرآورده های زنبور عسل به دست می آید. خداوند متعال، عسل را شفا برای مردم میداند و این امر را نشانهی روشنی برای اندیشمندان میشمارد: «فیه شِفاء لِلناسِ إنَّ فِی ذلک لآیه لِقومٍ یتفکّرون». در حدیثی پیامبر (ص) فرمودند : «هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفا پیدا نمیکند». در سالهای اخیر نشان داده شده که عسل تأثیر ممانعت کنندهای بر رشد شصت گونه باکتریایی اعم از هوازی ، بیهوازی،گرم مثبت و گرم منفی داشته است. همچنین اثرات ضد قارچی عسل بر روی تعدادی از مخمرها و گونههایی از آسپرژیلوس و پنسیلیوم نیز گزارش شده است. در متون قدیم بیان شده که عسل زرد کمرنگ ( Pall Yellow Honey ) از ناحیه Attioca بهترین عسل است و ارسطو وقتیکه درباره عسل بحث میکند به عسل زرد رنگ به عنوان یک ماده مؤثر در درمان زخمهای چشم و زخمهای پوستی اشاره میکند. امروزه عسل Straw Berry-Tree Honey از منطقه Sardinia یکی از بهترین عسلهای شناخته شده است که دارای بهترین خصوصیات درمانی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |