جلد 4 - ویژه نامه                   جلد 4 - ویژه نامه صفحات 72-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samadi M, Zeinaly F, Ghotbodin Mohammadi S, Alipour M, Asadi Samani H. The relationship between obesity and dietary patterns: review on evidence. Clin Exc 2015; 4 (S1) :89-72
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-219-fa.html
صمدی مهنوش، زینلی فهیمه، قطب الدین محمدی شیرین، عالیپور میثم، اسدی سامانی حدیث. ارتباط بین چاقی و الگوهای‌غذایی: مروری بر شواهد. تعالی بالینی. 1394; 4 (S1) :89-72

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-219-fa.html


چکیده:   (4620 مشاهده)

با گسترش چاقی به­صورت اپیدمی در سراسر دنیا بررسی دلایل وقوع آن از اهمیت بالایی برخوردار می­باشد. از مهم­ترین و اصلی­ترین علل وقوع چاقی پیروی از رژیم غذایی ناسالم و نامتعادل می­باشد. از آنجا که بررسی رژیم غذایی به صورت الگوی غذایی می­تواند تمام جوانب رژیمی افراد را به شیوه­ی بهتری مورد ارزیابی قرار دهد، لذا هدف مطالعه حاضر مروری بر  شواهد در ارتباط بین چاقی و الگوهای غذایی می­باشد. این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه­های اطلاعاتی Pubmed،  Sience Directو Scopusو با استفاده از کلیدواژه­های Obesity، Dietary patterns، Fat mass، Anthropometric indicators و Body Mass Index  صورت گرفت. در این مقاله، مطالعات کارآزمایی بالینی، مقطعی، آینده­نگر و گذشته­نگر منتشر شده بین سال­های 2015-2004 مورد بررسی قرار گرفتند. مقالاتی که چاقی را براساس معیارهای نمایه توده بدن و توده چربی بدن مورد ارزیابی قرار داده و ارتباط آن با الگوهای غذایی را بررسی نموده و همچنین بر روی انسان انجام شده بودند مورد مطالعه قرار گرفتند و مقالاتی که به زبان غیرانگلیسی بودند از مطالعه خارج شدند. براساس نتایج اکثر مطالعات ارتباط معکوس و معنی­داری میان پیروی از الگوی غذایی با تنوع بالا و سرشار از فیبر، لبنیات کم­چرب، غلات کامل، اسیدهای چرب غیراشباع و در نهایت استفاده از الگوی غذایی با چگالی بالا با چاقی وجود دارد و یافتن الگوهای غذایی مرتبط با چاقی می­تواند در پیشگیری و ارائه یک الگوی غذایی سالم در خصوص کنترل این اپیدمی در سطح جامعه به کار گرفته شود.

متن کامل [PDF 270 kb]   (6904 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/4/22 | پذیرش: 1394/9/10 | انتشار: 1394/9/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb