دوره 4، شماره 2 - ( 2-1395 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 80-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi-Roshan M, Salari A, Hasandokht T. Decrease in artery intima-media thickness by garlic. Clin Exc 2016; 4 (2) :68-80
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-250-fa.html
مهدوی روشن مرجان، سالاری ارسلان، حسندخت طلوع. کاهش ضخامت لایه انتیما به مدیا عروق خونی به واسطه مصرف سیر. تعالی بالینی. 1395; 4 (2) :68-80

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-250-fa.html


چکیده:   (4605 مشاهده)

امروزه با مشخص شدن اثرات ضد آتروژنیک فرآورده‌های غذایی، تمایل افراد برای استفاده از محصولات طبیعی جهت درمان بیماری‌ها گسترش پیدا کرده است. در بسیاری از کشورها، سیر به‌عنوان یک گیاه دارویی جهت درمان بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، با این وجود نقش سیر در پیشگیری و یا کاهش پلاک‌های آترواسکلروز عروق هنوز مورد سؤال می‌باشد. کلیه مطالعات صورت گرفته به‌صورت کارآزمایی بالینی و تجربی با کلمات کلیدی چون: سیر، آترواسکلروز و ضخامت لایه انتیما به مدیا، از سال 2015-1995 منابع اطلاعاتی Cochrane، Pubmed، Science direct، Google، Web of Science، Magiran، Scopus، Iran Medex و SID به زبان فارسی و انگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. بعد از بررسی عنوان و خلاصه مقالات به‌وسیله دو نفر به‌طور جداگانه، تعداد 6 مطالعه کارآزمایی بالینی که تأثیر سیر را روی ضخامت لایه انتیما به مدیا بررسی کرده بودند، انتخاب شد. بررسی کارآزمایی­های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف سیر از 900-300 میلی‌گرم روزانه موجب کاهش ضخامت لایه انتیما به لایه مدیا عروق در بیماران و حتی کاهش ضخامت پلاک‌های آترواسکلروتیک در افراد بدون علامت می‌شود. مهار تکثیر سلول‌های عضله صاف عروق، کاهش محتوای داخل سلولی استرهای کلسترول، افزایش انتقال معکوس کلسترول در ماکروفاژها مکانیسم‌های احتمالی تأثیر سیر می‌باشد؛ بنابراین تجویز سیر می‌تواند به‌عنوان یک روش درمانی مؤثر برای کاهش فرایند آترواسکلروز پیشنهاد گردد. با توجه به محدود بودن مطالعات صورت گرفته در این زمینه، انجام مطالعات کارآزمایی بالینی بیشتر جهت تائید قطعی نتایج حاصله، مورد نیاز است.

متن کامل [PDF 438 kb]   (5057 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/9/8 | پذیرش: 1395/1/2 | انتشار: 1395/2/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb