دوره 5، شماره 2 - ( 8-1395 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moosavy M, Shavisi N, Khatibi S A. Survey of Nutritional and Remedial Properties of Fig in Islamic, Traditional and Modern Medicine. Clin Exc 2016; 5 (2) :1-16
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-286-fa.html
موسوی میرحسن، شاویسی نسیم، خطیبی سید امین. بررسی خواص تغذیه ای و درمانی انجیر از دیدگاه طب اسلامی، طب سنتی و طب نوین. تعالی بالینی. 1395; 5 (2) :1-16

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-286-fa.html


چکیده:   (13893 مشاهده)

انجیر(Ficus carica) یکی از قدیمی‌ترین و پرمصرف‌ترین میوه‌ها در دنیا است که ایران نیز یکی از مهم‌ترین کشورهای تولیدکننده انجیر در جهان محسوب می‌شود. با گسترش و پیشرفت علم در حوزه­های مختلف، روزبه‌روز فواید و خواص طبی و تغذیه‌ای جدیدی از این میوه مشخص می‌شود. با پژوهش در قرآن، روایات و احادیث امامان معصوم(ع) درمی‌یابیم که به بسیاری از خواص اثبات‌شده در علوم جدید، قبلاً اشاره‌شده است. انجیر در کتاب‌های مقدس یهودیان و یونانیان قدیم نام‌برده شده و خداوند نیز در قرآن کریم به آن قسم یادکرده است. این میوه ملین بوده و در طب سنتی در درمان بیماری‌های متعددی ازجمله بواسیر، نقرس، جذام و صرع مؤثر می‌باشد. فواید دیگری که برای انجیر عبارت‌اند از: کاهش فشارخون، تب، وزن، التهاب، افزایش تراکم استخوان‌ها و جلوگیری از ضعف عضلانی است. این مقاله با هدف بررسی آیات قرآن، احادیث و روایات موجود در ارتباط با خواص مصرف انجیر انجام شد تا اهمیت توصیه‌های موجود در این منابع و همخوانی آن با آخرین یافته‌های علمی در پزشکی نوین بیش از بیش اثبات گردد. در این تحقیق، خواص طبی انجیر از منظر قرآن کریم، احادیث و منابع طب سنتی و همچنین آخرین تحقیقات علمی در طی سال‌های 2016-1999 مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. علاوه بر توصیه‌های قرآن و تأکید پیامبر و ائمه معصوم(ع) و علوم سنتی نسبت به مصرف انجیر، نتایج مطالعات اخیر نیز نشان می‌دهد که این میوه در درمان بسیاری از بیماری­ها نظیر سرطان، بیماری­های قلبی عروقی، عفونی، دیابت، اسکیزوفرنی، صرع، بی­خوابی، استرس، یبوست و سمیت کبدی می‌تواند مؤثر واقع‌شده و نیز دارای اثرات ضدالتهابی، ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی است. یافته‌های علمی محققان در سال­های اخیر مؤید توصیه‌های قرآن و احادیث ائمه(ع) در مورد انجیر بوده و بیانگر لزوم تفکر و تعمق بیشتر در منابع طب اسلامی و سنتی است.

متن کامل [PDF 324 kb]   (12217 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: شیمی دارویی
دریافت: 1395/5/23 | پذیرش: 1395/7/17 | انتشار: 1395/7/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb