انجیر(Ficus carica) یکی از قدیمیترین و پرمصرفترین میوهها در دنیا است که ایران نیز یکی از مهمترین کشورهای تولیدکننده انجیر در جهان محسوب میشود. با گسترش و پیشرفت علم در حوزههای مختلف، روزبهروز فواید و خواص طبی و تغذیهای جدیدی از این میوه مشخص میشود. با پژوهش در قرآن، روایات و احادیث امامان معصوم(ع) درمییابیم که به بسیاری از خواص اثباتشده در علوم جدید، قبلاً اشارهشده است. انجیر در کتابهای مقدس یهودیان و یونانیان قدیم نامبرده شده و خداوند نیز در قرآن کریم به آن قسم یادکرده است. این میوه ملین بوده و در طب سنتی در درمان بیماریهای متعددی ازجمله بواسیر، نقرس، جذام و صرع مؤثر میباشد. فواید دیگری که برای انجیر عبارتاند از: کاهش فشارخون، تب، وزن، التهاب، افزایش تراکم استخوانها و جلوگیری از ضعف عضلانی است. این مقاله با هدف بررسی آیات قرآن، احادیث و روایات موجود در ارتباط با خواص مصرف انجیر انجام شد تا اهمیت توصیههای موجود در این منابع و همخوانی آن با آخرین یافتههای علمی در پزشکی نوین بیش از بیش اثبات گردد. در این تحقیق، خواص طبی انجیر از منظر قرآن کریم، احادیث و منابع طب سنتی و همچنین آخرین تحقیقات علمی در طی سالهای 2016-1999 مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت. علاوه بر توصیههای قرآن و تأکید پیامبر و ائمه معصوم(ع) و علوم سنتی نسبت به مصرف انجیر، نتایج مطالعات اخیر نیز نشان میدهد که این میوه در درمان بسیاری از بیماریها نظیر سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، عفونی، دیابت، اسکیزوفرنی، صرع، بیخوابی، استرس، یبوست و سمیت کبدی میتواند مؤثر واقعشده و نیز دارای اثرات ضدالتهابی، ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی است. یافتههای علمی محققان در سالهای اخیر مؤید توصیههای قرآن و احادیث ائمه(ع) در مورد انجیر بوده و بیانگر لزوم تفکر و تعمق بیشتر در منابع طب اسلامی و سنتی است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |