دکترای تخصصی تکنولوژی مواد غذایی، عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، گروه علوم پایه دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات علوم بهداشتی
چکیده: (3874 مشاهده)
اکراتوکسینA یک مایکوتوکسین نفروتوکسیک است که به علت اثرات، ایمونوتوکسیک، موتاژنیک و تراتوژنیک از طرف آژانس بین المللی تحقیقان روی سرطان در گروه B2 عوامل ایجاد کننده سرطان برای انسان طبقه بندی شده است و به عنوان عامل نفروپاتی آندمیک بالکان و سرطان بخش فوقانی مجاری کلیوی در انسان شناخته شده است. تغذیه حیوانات با غلات آلوده به اکراتوکسینA ، شیر و گوشت را آلوده خواهد ساخت که، در این صورت سلامتی انسان را تهدید خواهد نمود. زنان باردار و شیرده، اطفال و کودکان که روزانه مقادیر زیادی شیر و گوشت مصرف می کنند بیشتر در معرض خطر هستند. اکراتوکسینA یکی از چالش برانگیزترین مشکلات در پزشکی بالینی و ایمنی غذایی جهان است چرا که، اثرات مخرب اکراتوکسینA از جمله آسیب های کلیوی، افزایش سرطان، ایجاد آلزایمر و پارکینسون، ناباروری و مهارگلوکونئوژنز در قشر کلیه باعث شده است تا در کانون توجه پژوهشگران قرار بگیرد. نظر به اهمیت مخاطرات بهداشتی ناشی از اکراتوکسینA و پیشنهادهای مکرر FAO و WHO مبنی بر پایش اکراتوکسینA در غلات، این مطالعه مروری با هدف بررسی وضعیت آلودگی برنج و نان به OTA، تدوین شده است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1396/12/27 | پذیرش: 1397/2/7 | انتشار: 1397/2/7