دوره 8، شماره 2 - ( 8-1397 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tajabadi A, Kashani E, Aghaei M, parsaei mehr Z, Mostafa M. Title: Survey the role and performance of medical personnel in facing human trafficking victims: a review study. Clin Exc 2018; 8 (2) :1-13
تاج آبادی علی، کاشانی احسان، آقایی میرحسین، پارسایی مهر زهرا، روشن زاده مصطفی. بررسی نقش و عملکرد کادر درمان در مواجهه با قربانیان قاچاق انسان: یک مطالعه ی مروری. تعالی بالینی. 1397; 8 (2) :1-13

دانشگاه تربیت مدرس
قاچاق انسان، سلامت، ایمنی و امنیت همه ملت­هایی را که به­آن مبتلا هستند، تضعیف می­کند. خط اول شناخت، رهبری و مدیریت قربانیان، کادر درمانی هستند، لذا این مطالعه مروری با هدف بررسی نقش و عملکرد کادر درمان در مواجهه با قربانیان قاچاق انسان انجام شد.
در این پژوهش مروری، 17 مقاله بین سال­های 2018-2000 بررسی گردید. ﺟﺴﺘﺠﻮی اﻟﮑﺘﺮوﻧﯿﮏ ﺑﺎ ﮐﻠﯿﺪواژه­ﻫﺎی فارسی(قاچاق انسان، پرستاری در قاچاق انسان، نقش مراقبین سلامت در قاچاق انسان، مراقبت­های بهداشتی در قاچاق انسان) و کلیدواژه­های لاتین: Human Trafficking, Health provider role in human Trafficking nursing care and human trafficking, health care and human trafficking در پایگاه­های اطلاعاتی داخلSID ، Magira, Iranmedex  و خارج کشور  Pubmed, Proquest ,Google Scholar, Scopus انجام شد.
کادر درمانی در مواجهه با قربانیان قاچاق انسان در سه بعد کلی حمایت، ‌شناسایی و درمان نقش داشته و عملکرد مؤثر خود را نشان می­دهند. آنها علاوه بر شناسایی قربانیان، باید بتوانند سؤالات مناسب و درستی پرسیده و در مورد هرگونه نیاز فوری، ازجمله درمان ضایعات فیزیکی، عفونت­های منتقله جنسی، تشخیص حاملگی و بررسی افکار خودکشی، مراقبت و بررسی­های لازم را انجام دهند.
حل این چالش مستلزم کار گروهی بین­رشته­ای(نظام سلامت،‌ دستگاه قضایی، سیستم اجرایی کشور و مراجع قانونگذار) است. کاربرد آن در نظام سلامت، شامل خدمات پیشگیرانه،‌ شناسایی، حمایت و درمان به­موقع قربانیان بوده که در ارتقای سطح سلامت جامعه تأثیر مثبتی دارد. پیشنهاد می­گردد؛ قوای سه­گانه کشور به این مسئله نگاه خاص داشته و با همکاری گروهی در رفع مشکلات این پدیده اهتمام ورزند.
متن کامل [PDF 757 kb]   (2028 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1397/3/30 | پذیرش: 1397/8/26 | انتشار: 1397/8/26