دوره 8، شماره 1 - ( ویژه نامه 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 14-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimzadeh G, Rezai M S. Phage Therapy for Prevention and Treatment of Infections in Children. Clin Exc 2018; 8 (1) :13-14
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-416-fa.html
رحیم زاده گلنار، رضایی محمدصادق. فاژدرمانی برای پیشگیری و درمان عفونت‌ها در کودکان. تعالی بالینی. 1397; 8 (1) :13-14

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-416-fa.html


گروه اطفال، مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی اطفال، ساری، ایران.
چکیده:   (2904 مشاهده)
با وجود پیشگیری‌های اولیه و ثانویه از عفونت‌ها هنوز هم بار بیماری‌های عفونی، قسمت اعظمی از بیماری‌های کودکان را شامل می‌شود. مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک‌ها سبب ظهور و گسترش باکتری‌های مقاوم به آنتیبیوتیک‌ها در سراسر جهان شده است.  با گسترش باکتری‌ها مقاوم به آنتی‌بیوتیک­ها، علی‌رغم توسعه در تولید ترکیبات جدید ضدمیکروبی بازگشت قریب‌الوقوع یک­دوره پیش از آنتی‌بیوتیک‌ها در حال وقوع می‌باشد. فاژتراپی به‌عنوان گزینه پیشگیری و درمانی جهت بعضی از عفونت‌ها در کودکان پیشنهاد می‌گردد. این مطالعه به‌منظور یکپارچگی و ترکیب نتایج مطالعات فاژدرمانی در کودکان با روش مروری انجام شده است.
این مطالعه بر اساس پایگاه‌های الکترونیک معتبر بین‌المللی Scopus، Pubmed،Google Scholar و Web of Science از سال‌های 2018-1990 انجام شده است.
از 8140  مقاله در گوگل­اسکولار 18 مقاله، از چهار مقاله در اسکوپوس یک مقاله، از چهار مقاله در وب­ساینس یک مقاله، از پنج مقاله در پاب‌مد یک مقاله با انتخاب مطالعات فاژدرمانی در پیشگیری عفونت‌ها در کودکان از تاریخ 2018-1990 وارد مطالعه شدند. نتایج نشان داد، پنج مطالعه در کودکان از فاژ پلی‌والانت جهت پیشگیری از اسهال و شیگلوز و عفونت گوارشی، یک مطالعه از اسپری فاژی جهت پیشگیری از عفونت گوارشی در بخش کودکان گزارش شده است. نتایج فاژدرمانی، هفت مطالعه استفاده خوراکی فاژها جهت اسهال و سالمونلوزیس، سه مطالعه استفاده زیرجلدی و موضعی فاژها جهت استئومیلیت و بیماری پوستی و آبسه، یک مطالعه تزریق داخل عضلانی فاژ جهت عفونت ادراری، یک مطالعه تزریق عضلانی جهت عفونت دستگاه تنفس فوقانی، یک مطالعه جهت مننژیت، سه مطالعه جهت درمان سپتی­سمی.
استفاده از باکتریوفاژهای کوکتل به‌صورت خوراکی سبب پیشگیری از عفونت‌های گوارشی ناشی از باکتری‌های خانواده انتروباکتریاسه می‌شوند. فاژها جهت درمان به­صورت خوراکی برای عفونت‌های گوارشی، موضعی برای عفونت‌های پوستی، تزریقی برای سپسیس، عفونت ادراری و عفونت دستگاه تنفسی مؤثر می‌باشند.
 
واژه‌های کلیدی: فاژدرمانی، کودکان، عفونت، پیشگیری، درمان.
متن کامل [PDF 335 kb]   (1584 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیماریهای کودکان
دریافت: 1397/4/20 | پذیرش: 1397/6/18 | انتشار: 1397/6/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb