دوره 8، شماره 3 - ( 11-1397 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 47-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

Azimi Lolaty H, Kordan Z. Cancer Patients’ Psychosocial Dimensions Associated with Resilience: A Narrative Review Study . Clin Exc 2019; 8 (3) :32-47
عظیمی لولتی حمیده، کردان زینب. جنبه های روانی - اجتماعی مرتبط با تاب آوری در مبتلایان به سرطان: یک مطالعه مروری نقلی. تعالی بالینی. 1397; 8 (3) :32-47

ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران،دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه
    سرطان یک مشکل بزرگ سلامت عمومی به شمار می‌رود که می‌تواند تأثیر منفی بر تمامی ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی بیماران بگذارد. مطالعات بیشتر بر عوامل متعددی و منفی که با تاب اوری در این بیماران مرتبط می‌باشند تأکید داشته‌اند. شناسایی عوامل مرتبط  مثبت  جهت اجرای مداخله بر روی این بیماران برای افزایش تاب اوری نیز مهم می‌باشد. لذا مطالعه حاضر با هدف مروری بر جنبه‌های روانی و اجتماعی مرتبط با تاب‌آوری در بیماران مبتلا به سرطان انجام شد.
مطالعه حاضر مطالعه مروری نقلی بوده که جهت تدوین این مقاله، پژوهشگران با استفاده از کلمات کلیدی فارسی همانند سرطان، تاب‌آوری، عوامل  روانی تاب‌آوری و عوامل  اجتماعی تاب‌آوری در پایگاه‌های اطلاعاتی در دسترس شامل Google Scholar،PubMed ،Magi ran ، SID ، Springer، Science Direct،ProQuest  جست‌وجو را انجام دادند. درنهایت از داده‌های کامل 14 مقاله جهت نگارش این مقاله مروری استفاده شد.
مرور یافته‌های مطالعات منجر به دسته‌بندی مطالعات در دوطبقه کلی جنبه‌های روانی مرتبط با تاب‌آوری شامل خوش‌بینی، امیدواری، عوامل شخصیت و مذهب/معنویت و جنبه‌های اجتماعی مرتبط با تاب‌آوری شامل مهارت مقابله‌ای فعال و حمایت اجتماعی  گردید. یافته‌های مرور نقلی حاضر نشان داد که ازآنجایی‌که جهت سازگاری بهتر با عوامل روانشناختی-اجتماعی بیماری سرطان و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان نیاز به افزایش تاب‌آوری در بیماران داریم، شناسایی جنبه‌های روانی- اجتماعی مرتبط با تاب‌آوری اولین قدم جهت برنامه‌ریزی، طراحی مداخلات و ارائه مدل‌های تاب‌آوری به جهت بهبود آن در بیماران مبتلا به سرطان می‌باشد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پرستاری
دریافت: 1397/9/1 | پذیرش: 1397/11/20 | انتشار: 1397/11/20