گروه تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (3287 مشاهده)
رویکرد ریشههای تکاملی سلامت و بیماری در سیاستگذاری تغذیه به این موضوع میپردازد که نوع تغذیه در طول نخستین ماهها و سالهای زندگی کودک و حتی در دوره قبل از تولد اثری مهم بر رشد و توسعه عملکردی ذهنی ، فکری، عصبی و رفتاری و کیفیت زندگی فرد میگذارد. بنابراین برای جلوگیری از مشکلات سلامتی افراد جامعه، از این دوران مهم زندگی میتوان بهعنوان پنجره فرصتی برای برنامهریزی و سیاستگذاری تغذیه استفاده نمود. با توجه بهضرورت برنامهریزی و سیاستگذاری تغذیه در این دوران، در این مطالعه بهطور مروری به بررسی مطالعات و تجارب بینالمللی و ملی در این زمینه خواهیم پرداخت.
مطالعه حاضر از نوع مروری ساده میباشد. جهت دستیابی به مطالعات مرتبط بانکهای اطلاعاتی Scopus، Google scholar، PubMed، Science Direct مورد جستجو قرار گرفتند و با توجه به هدف مطالعه مقالات مرتبط انتخاب شد.
یافتهها نشان دادند که این رویکرد در سالهای اخیر، در تعداد قابلملاحظهای از سیاستگذاریها و برنامهریزیهای تغذیهای نقش مهمی داشته است. هدف از این برنامهها این است که بتوانند با همکاریهای بین بخشی- سازمانی چه در سطح ملی و چه در سطح بینالمللی به بهبود وضعیت تغذیه فرد و جامعه کمک کنند. با توجه به اهمیت دوران ابتدایی رشد و نمو، ضروری است سیاستگذاران و فعالان حوزه سلامت، برنامههای در حال اجرا را پایش و ارزیابی نمایند. همچنین با استفاده از تجارب جهانی، برای بهبود بیشتر وضعیت تغذیه جامعه، سیاستهای جدیدی را پایهریزی نمایند. قطعاً این برنامهها در مناطق محروم که با شیوع سوءتغذیه بالایی مواجه هستند، ضرورت بیشتری مییابند.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1397/9/4 | پذیرش: 1397/11/15 | انتشار: 1397/11/15