دوره 8، شماره 4 - ( 2-1398 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizade N, Emadi M, Akbari M. Different aspects of disease recognition and offering a solution Running Title: Review of Tinnitus. Clin Exc 2019; 8 (4) :29-38
علیزاده نرگس، عمادی مریم، اکبری معصومه. تینیتوس: شناخت جنبه های مختلف بیماری و ارائه راهکار. تعالی بالینی. 1398; 8 (4) :29-38

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی، استادیار، عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
تینیتوس، درک صدا در گوش و گاهی در سردر غیاب یک محرک یا منبع خارجی می‌باشد. هر نوع اختلال در مغز خصوصاً سیستم شنوایی می‌تواند باعث ابتلا به تینیتوس شود. حدود 15-10 درصد مردم در بخشی از دوران زندگی خود این بیماری را تجربه می‌کنند. هدف این مقاله بحث در مورد پاتوفیزیولوژی این بیماری ، شناخت و پیشگیری از این مشکل و نگاهی گذرا بر آینده درمانی  و کمک به کاهش عوارض این بیماری با ارائه راهکارهای جدید می‌باشد. مطالعه حاضر به بررسی بیماری تینیتوس به کمک طبقه‌بندی موضوعات تحقیق‌شده و جنبه‌های شناخته‌شده‌ی مهم مرتبط با بیماری تینیتوس می‌پردازد. برای جمع‌آوری اطلاعات در حیطه‌ی بیماری تینیتوس از لحاظ محتوایی کلمات کلیدی  در پایگاه‌های موردنظر جستجو شد. از جمله موارد ایجادکننده تینیتوس قرار گرفتن در معرض صدای خشن، داروهای اتوتوکسیک، کموتراپی، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی می‌باشد. در مورد اقداماتی درمانی می‌توان به صدا درمانی، درمان رفتاری شناختی و موسیقی‌درمانی اشاره کرد. محافظت از گوش‌ها در برابر صداهای بلند و کنترل میزان صدای دستگاه‌های صوتی و استفاده از پلاک‌ها در مواجه با صداهای بسیار بلند نیز می‌تواند در پیشگیری از این بیماری. گرچه تحقیقات زیادی انجام‌شده، اما برای درمان این بیماری داروهای مؤثری تاکنون شناخته‌نشده است. به‌طور اطمینان تحقیق و تمرکز در مورد این بیماری با استفاده از یک روش جدید که مسیرهای شنوایی و اختلالات اسکلتی عضلانی را هدف قرار دهد گزینه‌ی مناسبی برای درمان خواهد بود.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بيماريهاي گوش حلق و بيني
دریافت: 1397/10/16 | پذیرش: 1398/1/15 | انتشار: 1398/1/30