دوره 10، شماره 1 - ( 2-1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 35-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaffari J, Dabaghzadeh A, Ghaffari N. Food sensitizations in allergic disorders in Iran; a narrative review article. Clin Exc . 2020; 10 (1) :35-50
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-507-fa.html
غفاری جواد، دباغ زاده عباس، غفاری نگار. حساسیت‌های غذایی در بیماری‌های آلرژیک در ایران: مقاله مروری ساده. تعالی بالینی. 1399; 10 (1) :35-50

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-507-fa.html


مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، مازندران، ایران.
چکیده:   (91 مشاهده)
بیماری‌های آلرژیک در دنیا شایع‌اند و تحریک‌کننده‌ای مختلفی دارند. آلرژی غذایی ممکن است در بیماری‌های آلرژیک دخیل باشد. هدف از این مطالعه مروری ساده از حساسیت به آلرژی‌های غذایی در بیماران شامل؛ آسم، رینیت ائرژیک، درماتیت آتوپیک و کهیر می‌باشد.
جستجو در سایت‌های Scopus, Embase, PubMed, google scholar,Irandoc,SID صورت گرفته است. کلیدواژه‌های مورد استفاده شامل؛ Skin prick test, laboratory RAST and ImmunoCap, asthma, allergic rhinitis, urticarial, eczema,atopic dermatitis and Iran  بوده‌اند. محدودیت زمانی برای جستجو نداشته‌ایم و هر مقاله ای که شرایط ورود را داشته باشد تا تاریخ بهمن سال 1398 وارد مطالعه شدند.  از بین 114 مقاله یافت شده تعداد اندکی با شرایطی شامل؛ شامل: مقاله کامل، داشتن تست حساسیت برای آلرژی(پوستی یا سرمی یا هردو)، بیماریهای آلرژیک به تنهایی یا توام(آسم، کهیر، اگزما و رینیت آلرژیک) داشته باشند. محدودیتی برای سن و جنس وجود نداشته است. 20 مقاله مورد ارزیابی قرار گرفتند. تمام مقالات دارای تست پوستی پریک بودند به‌جز دو مقاله که تست پریک و رست و یک مقاله که تست پریک، رست و تست چالشی شده‌اند. مقالات دارای نمونه‌های متفاوت آلرژی‌های غذایی متفاوت و سن‌های مختلفی بوده‌اند. بیشتر مقالات آلرژی‌های غذایی را در درماتیت آتوپیک بررسی کرده‌اند. تخم‌مرغ(زرده و سفیده)، شیر گاو، گندم، بادام‌زمینی و سویا به ترتیب شایع‌ترین مواد غذایی در بیماری‌های آلرژیک بوده‌اند. حساسیت و آلرژی غذایی در کودکان شایع‌تر از بالغین می‌باشد. نتایج نشان داد که تخم‌مرغ و شیر شایع‌ترین حساسیت‌های غذایی در بیماری‌های آلرژیک در ایران می‌باشند.
 
متن کامل [PDF 426 kb]   (62 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: آسم و آلرژی کودکان
دریافت: 1398/10/21 | پذیرش: 1399/2/18 | انتشار: 1399/2/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb