دوره 10، شماره 2 - ( 4-1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 63-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghobadi N, Alaee A, Karami S. A review of temporomandibular disorders, diagnostic and therapeutic strategies. Clin Exc 2020; 10 (2) :53-63
قبادی نازنین، علایی آرزو، کرمی شهریار. مروری بر اختلالات تمپورومندیبولار، راهکارهای تشخیصی و درمانی. تعالی بالینی. 1399; 10 (2) :53-63

دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی شیوع بالایی دارد و این شیوع بالا، روش­های تشخیصی و درمانی را الزامی می­کند. در بسیاری از موارد، علاوه بر موقعیت دیسک، مورفولوژی اجزای دیگر مفصل مانند برجستگی مفصلی نیز می­تواند دچار تغییر شکل شود که ارتباط احتمالی بین موقعیت دیسک و مورفولوژی اجزای استخوانی مفصل را بیانمی­کند. سردرد از شایع­ترین علائم میان بیماران با اختلالات مفصل گیجگاهی فکی است. لذا بررسی بیماران مبتلا به سردرد از نظر مشکلات مفصل فکی ضروری به نظر می­رسد. در افراد مبتلا به TMD فعالیت­های پارافانکشنال نقش اتیولوژیک مهمی را ایفا می­کنند. با توجه به شیوع بالای علائم براکسیسم و TMD در بین افراد مبتلا به سردرد، بین سردرد و TMD رابطه محکمی وجود دارد. از عوامل اتیولوژیک می­توان تروما، تداخلات دندانی، عادات پارافانکشنال و علل سایکولوژیک را نام برد.مقالات بالینی در پایگاه­های Cochrane، Google scholar، Embase و BMJ clinical evidence در طی 6 سال اخیر بررسی شدند و به نگارش در آمدند. به علت تعداد زیاد مقالات، ما درباره براکسیسم، TMD، ارتباط TMD و سردرد و درمان براکسیسم و سردرد تمرکز بیشتری کردیم.تأثیر مخرب عادات پارافانکشن براکسیسم در ایجاد اشکال مختلف TMD تأیید شده است. براکسیسم از طریق اختلال جریان خون و تورم به علت افزایش فشار داخل عضلانی و تخریب فیبرهای عضله و بافت همبند می‏تواند در ایجاد درد فوری و تأخیری دخیل باشد. TMD علائم مختلف اختصاصی و غیراختصاصی را با خود به همراه دارد که توجه و دقت به این علائم، در درمان زودرس این اختلال و پرهیز از اقدامات نابجای تشخیص درمانی مفید است.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1399/2/1 | پذیرش: 1399/6/20 | انتشار: 1399/6/20