دوره 10، شماره 3 - ( 6-1399 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 63-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babaei Hatkehlouei M, Dadgar S, Shokrzadeh M, Mousavi J, Sobouti F. A review of the release of cytotoxic ions from fixed orthodontic wires in laboratory environments. Clin Exc 2020; 10 (3) :56-63
بابائی هتکه‌‌لوئی مهدی، دادگر سپیده، شکرزاده محمد، موسوی جابر، ثبوتی فرهاد. مروری بر آزادسازی یون های دارای سمیت سلولی از وایرهای ارتودنسی ثابت در محیط‌های آزمایشگاهی. تعالی بالینی. 1399; 10 (3) :56-63

دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
    استفاده از آلیاژهای فلزی جزء جدایی‌ناپذیر در درمان ارتودنسی است. به‌منظور تکمیل دوره‌ی درمان این آلیاژهای فلزی برای مدت‌زمان طولانی در بیماران ارتودنسی استفاده می‌شوند و تماس مستقیم با بزاق و مواد غذایی سبب ایجاد خوردگی فلزات و آزادسازی یون‌ها می‌گردد و ازآنجایی‌که افزایش میزان یون‌های آزادشده، باعث ایجاد حالت سایتوتوکسیک برای بدن می‌شود، مطالعه مروری حاضر به‌طور مختصر به بررسی آزادسازی یون‌های دارای سمیت سلولی از وایرهای ارتودنسی ثابت در محیط‌های آزمایشگاهی پرداخته است.
طی این مطالعه مروری، مقالات مرتبط با کلیدواژه‌های: لوازم ارتودنسی، یون کروم، یون نیکل، آزادسازی یون‌های فلزی، بزاق و درمان ارتودنسی در پایگاه‌های فارسی: مگیران، نورمگز، ایرانداک، مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی و با کلیدواژه‌های  Orthodontic appliances، Chromium Ions، Nickel Ions، Metal Ions Release،Saliva  وOrthodontic Treatment   از پایگاه‌های معتبر خارجی: Google scholar, Scopus, pubmed, ISIطی سال‌های 2001 تا 2019 یافت شدند و به بررسی 21 مقاله مرتبط در این زمینه پرداخته شد.
یافته‌های استخراج‌شده از مطالعات نشان داد که طی درمان ارتودنسی یون‌های فلزی ازجمله؛ نیکل، کروم و کبالت از اجزایی همچون؛ براکت، سیم و باندهای ارتودنسی آزاد می‌شوند و با توجه به اینکه می‌توانند سبب ازدیاد حساسیت و شرایط سایتوتوکسیک شوند از اهمیت اساسی برخوردارند. بنابراین نیازمند انجام مطالعات بیشتری در خصوص بررسی تأثیر ابعاد مختلف آزمایشگاهی از جمله تأثیرات دما، زمان‌های متغیر و انواع برندهای دهان‌شویه می‌باشد تا جهت شناسایی و تشخیص دقیق‌تر میزان آزادسازی یون‌های سمی کمک کند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1399/4/25 | پذیرش: 1399/7/12 | انتشار: 1399/7/12