دوره 11، شماره 2 - ( 6-1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 38-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nabati M. The role of cardioprotective medications for prevention of anthracycline-associated cardiotoxicity in adults: review. Clin Exc 2021; 11 (2) :24-38
نباتی مریم. نقش داروهای محافظت کنننده قلبی در جلوگیری از سمیت قلبی ایجادشده با آنتراسیکلین ها در بزرگسالان: یک مطالعه مروری. تعالی بالینی. 1400; 11 (2) :24-38

گروه قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران،مرکز تحقیقات قلب وعروق، ساری، ایران.
شیمی‌درمانی مبتنی بر آنتراسایکلین جزء اصلی شیمی‌درمانی کمکی سرطان سینه و بخش موردنیاز کموتراپی ترکیبی درمانی در لوسمی حاد، بیماری هاچکین، لنفوم غیرهاچکین و چندین تومور جامد می‌باشد. ولی استفاده از آن می‌تواند همراه با افزایش خطر ایجاد اختلال کارکرد بطنی باشد که می‌تواند برگشت­ناپذیر باشد. چندین مکانیسم مانند افزایش در رادیکال‌های آزاد سوپرآنیون، آپوپتوز و اختلال کارکرد میتوکندری ممکن است مسئول ایجاد کاردیومیوپاتی ایجادشده با آنتراسیکلین­ها باشند. چندین استراتژی برای پیشگیری اولیه سمیت قلبی ایجادشده با آنتراسیکین­ها معرفی‌شده است. این استراتژی‌ها یا به‌صورت اولیه بر روی کاهش خطر ظرفیت سمیت قلبی متمرکز هستند(استفاده از مشتقات دارای سمیت قلبی کمتر، تزریق ممتد، یا کپسول‌های لیپوزومی) یا شامل کاربرد عوامل محافظت‌کننده قلبی مثل؛ Dexrazoxane، ممانعت کننده‌های آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین، بلوکرهای رسپتور آنژیوتانسین، بتابلوکرها و استاتین­ها می‌باشد. هرچند، در حال حاضر درمان‌های محافظت‌کننده قلبی با این داروها نیازمند تعیین کارایی در تریال­های بزرگ کلینیکی می‌باشد. Dexrazoxane تنها داروی محافظت‌کننده قلبی می‌باشد که در بیماران تحت کموتراپی با آنتراسیکلین­ها دارای کارایی ثابت­شده­ای می­باشد. بیماران کانسری تحت درمان با آنتراسیکلین­ها نیازمند مانیتور منظم کسر تخلیه بطن چپ قبل، در خلال و پس از انجام کموتراپی می­باشند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1399/7/10 | پذیرش: 1400/2/28 | انتشار: 1400/2/28