دوره 12، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pasha G, Khatirpasha K, Uosefi Saeedabadi R. A review of innovation management with the mediating role of learning culture in medical education. Clin Exc 2022; 12 (1) :1-13
پاشا غلامعلی، خطیر پاشا کیومرث، یوسفی سعیدآبادی رضا. مروری بر مدیریت نوآوری با نقش میانجی فرهنگ یادگیری در آموزش علوم پزشکی. تعالی بالینی. 1401; 12 (1) :1-13

گروه مدیریت آموزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
در عصر حاضر مدیریت نوآوری در پیشبرد اهداف سازمانی یک ضرورت مسلم در نظام سلامت می باشد. ادامه و استمرار حیات سازمان‌ها از جمله دانشگاه‌‌ها منوط به نوآوری و فرهنگ یادگیری می‌باشد. مدیریت نوآوری به طور معنی‌‌داری معلول فرهنگ یادگیری است. مدیریت نوآوری فرآیندهای بین بخشی واحدهای مهم دانشگاه‌های علوم پزشکی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مدیریت نوآوری سنگ ‌‌بنای اقتصاد دانش‌بنیان در عرصه آموزش عالی می باشد. براین اساس مطالعه حاضر با هدف مروری بر مدیریت نوآوری با نقش میانجی فرهنگ یادگیری در علوم پزشکی  پرداخته شده است.
مطالعه حاضر یک مرور سیستماتیکی است که کلیدواژه‌ها براساس MESH تعیین و سپس جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی؛SID , Iran Medex, Pubmed, Google scholar ,Cochrane, Scopus, Web of Science   Uptodate, Magiran, انجام شد. نتایج جستجو و بررسی منجر به یافتن 98 مقاله که با همکاری نویسندگان مورد مطالعه و تحلیل موضوعی ابتدایی قرار گرفت در انتهای جستجو، تعداد 14 مقاله به دست آمد و در نهایت 11 مقاله که از معیارهای موضوعی و محتوایی و با هدف مطالعه مقاربت داشت وارد مطالعه مرور سیستماتیک شدند. پژوهش­های مختلف نشان داد که شاخصه­های مدیریت نوآوری با نقش میانجی فرهنگ یادگیری در خط‌مش و آینده نظام آموزش عالی سلامت تاثیرگذار می­باشد و عواملی چون؛ سبک مدیریت آموزش، منابع انسانی، مشوق‌‌های سازمانی، فرهنگ سازمان، ظرفیت جذب، ساختار سازمان، روش‌‌های تدریس، منابع و امکانات را می­توان جز مهمترین ابعاد مدیریت نوآوری شناسایی کرد. نتیجه مطالعه حاضر نشان داد که معیارهای مدیریت نوآوری با نقش میانجی فرهنگ یادگیری در آموزش عالی سلامت با تأکید بر اولویت­های کشور یک اصل مهمی است که در تدوین سند آینده ­نگاری و نقشه راه تحقق مرجعیت در آموزش علوم پزشکی تاثیرگزار است و این امر می­تواند چراغ راه مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی کشور باشد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: آموزش پزشكی
دریافت: 1400/4/15 | پذیرش: 1401/3/12 | انتشار: 1401/3/12