دوره 12، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 58-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Goudarzi N, Ashraf Ganjooei F, Zarei A, Haji Anzahaei Z. Talent management based on innovation in sports organizations: a meta-analysis on health-oriented organizations (Municipality). Clin Exc 2022; 12 (1) :50-58
گودرزی نادر، اشرف گنجویی فریده، زارعی علی، حاجی انزهایی زهرا. مدیریت استعداد بر مبنای نوآوری در سازمان ورزشی: فراتحلیلی بر سازمان های سلامت محور (شهرداری). تعالی بالینی. 1401; 12 (1) :50-58

گروه مدیریت ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مدیریت رسالت و هدف اصلی مدیران هر سازمان، استفاده موثر و بهینه از منابع و امکانات گوناگون سازمان چون؛ نیروی کار، سرمایه، مواد، انرژی و اطلاعات است از سوی دیگر هنگامی که سازمان­ها فعالیت­های نوآوری را ایجاد و توسعه می­دهند، با عدم اطمینان و تغییرپذیری بیشتری در فرایند نوآوری مواجه می­شوند و نیاز به کارکنان خلاقی دارند که انعطاف پذیر، ریسک­پذیر و دارای تحمل عدم­اطمینان و ابهام باشند؛ بنابراین، سازمان­ها باید در اقدامات کارمندیابی بر این ویژگی ها تأکید بیشتری کنند.
در تحقیق حاضر از مقالات چاپ­شده، فارسی و انگلیسی و از سایت­های معتبر علمی مختلف داخلی و خارجی؛  ,Science Direct  , Pro quest , SID , ISI, Scopus   Elsevierمربوط به 10 سال اخیر 2021-2011 جمع­آوری و  با استفاده از کلیدواژه­های مدیریت استعداد، نوآوری سازمانی، سازمان­های ورزشی و سازمان­های سلامت­محور و معادل انگلیسی؛ Talent Management، Innovation، Health-Oriented Organizations،Sport Organization  مورد تحلیل قرار گرفت شد. در جستجوی اولیه 95 مقاله به دست آمد که پس از مطالعه عمیق عناوین و چکیده­ها، تعداد 54 مقاله انتخاب گردید. در ادامه، 34 مقاله با بررسی محتوا و متن کامل مقاله انتخاب شدند که 26 مقاله واجد ویژگی­ها و شاخص­های مدنظر بوده‌اند. تحلیل این منابع اطلاعاتی بر مبنای آنالیز مروری و رویکرد کیفی بوده است. یافته­ها نشان داد اکثر پژوهشها مبین وجود ارتباط و تاثیر مثبت مدیریت استعداد و نوآوری بر رویکرد سازمانی و در نتیجه عملکرد سازمان­های ورزشی بوده  همچنین سیر مدل­های مورد بررسی تکوینی می باشد. با توجه به ابعاد و عناصر شکل­دهنده هر مدل و ترکیب آن­ها با هم، می­توان متغیرهای کلیدی این مدل­ها را در سازمان­های سلامت­محور مانند سازمان ورزش شهرداری شهر تهران جای داد. نتایج اکثر پژوهشها مبین وجود ارتباط و تاثیر مثبت مدیریت استعداد بر نوآوری سازمانی و در نتیجه عملکرد سازمان­های ورزشی بوده و در برخی دیگر از پژوهشها، علاوه بر ارتباط موثر و مفید این متغیرها از سایر عوامل مانند ویژگی­های دموگرافیک، مدیریت دانش، سرمایه سازمانی، هوشمندی سازمانی گزارش شده است.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پزشکي فيزيکي و توانبخشي
دریافت: 1400/12/15 | پذیرش: 1401/5/3 | انتشار: 1401/5/3