دوره 14، شماره 2 - ( 8-1403 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 40-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vahedi H. A Review of Listeria Monocytogenes-induced Health Hazard on a Global Scale. Clin Exc 2024; 14 (2) :26-40
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-777-fa.html
واحدی دکترحبیب. مروری بر مخاطره‌ی بهداشتی ناشی از لیستریا مونوسیتوژنز. تعالی بالینی. 1403; 14 (2) :26-40

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-777-fa.html


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده‌ی بهداشت گروه علوم پایه، ساری، ایران. & عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده‌ی بهداشت گروه علوم پایه، ساری، ایران.
چکیده:   (403 مشاهده)
لیستریا مونوسیتوژنز به‌لحاظ سرماگرایی، میکروآئروفیلیک و متحرک بودن، تحمل بالای نمک و عامل سقط جنین در زنان باردار عناوین مطالعات زیادی را به خود اختصاص داده است. به‌علت داشتن ژن ویرولانس در کروموزوم وابسته به حرارت، زمان رشد در یخچال حدت بیشتری پیدا می‌کند. مقاوم بودن به حد پایین حرارت پاستوریزاسیون (۷۲ درجه‌ی سانتی‌گراد)، تولید لیستریولیزین O، قدرت هجومی داخل‌سلولی و مقاومت در داخل فاگوسیتوز، توانایی انجام همولیزین β و پراکندگی وسیع در مواد غذایی باعث شده است  به‌عنوان یکی از عوامل شیوع عفونت لیستریایی در مواد غذایی و مهلک در کانون پژوهش‌ها قرار گیرد. شیوع آلودگی مونوسیتوژنز در آمل در شیر خام برابر با 35 درصد و در کره‌ی محلی برابر با 10 درصد، در اصفهان در شیر خام و فراورده‌های سنتی برابر با 7/19 درصد، در بستنی برابر با 4/19 درصد، در خامه برابر با 1/11 درصد و در فرنی برابر با 4 درصد، در مرودشت در پنیر برابر با 8/13 درصد، در قزوین در پنیرهای سنتی برابر با 9/10 درصد وپنیر سفید برابر با 7 درصد بوده است. در مرودشت، بیشترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی شیر خام در برابر تتراسایکلین و سفتریاکسون بوده است. در آمل، بیشترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی شیر خام در برابر آمپی‌سیلین (7/87 درصد) و تتراسایکلین (4/71 درصد) و بیشترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی کره‌های محلی به اریترومایسین (۱۰۰ درصد مقاوم) و آمپی‌سیلین (۱۰۰ درصد نیمه‌مقاوم) گزارش شده است. میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژتز در استان‌های تهران، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و فارس (شیراز) در سال‌های مختلف بین 1/1 تا 40 درصد گزارش شده است. لذا با توجه به اینکه هم‌اکنون مونوسیتوژنز در مواد غذایی با منشأ حیوانی در حال فزونی است و خطر بروز این مخاطره‌ی بهداشتی به‌صورت اپیدمی دور از انتظار نیست، این مطالعه انجام شده است.  
متن کامل [PDF 709 kb]   (208 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي
دریافت: 1402/8/8 | پذیرش: 1403/6/15 | انتشار: 1403/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb