دوره 13، شماره 2 - ( 8-1402 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 65-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzapour A, Tavasoli Z, Meghdari Z, Bagheri Z. Review of New Technologies in the Field of Digital Health and Provide a New Pattern of Health Technology Classification. Clin Exc 2023; 13 (2) :55-65
میرزاپور ارمکی ابوالفضل، توسلی زینب، مقداری زهرا، باقری زینب. بررسی مروری فناوری‌های نوین در حوزه سلامت دیجیتال و ارائه الگویی نوین از دسته‌بندی این فناوری‌های پیشرفته. تعالی بالینی. 1402; 13 (2) :55-65

گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
ابزارهای دیجیتال از طریق دسترسی به داده‏ ها، با ارائه دید کلی‏ تری از سلامت بیماران کنترل بیشتری بر سلامت بیماران فراهم می‏ کنند. سلامت دیجیتال فرصت‏ های واقعی را برای بهبود نتایج پزشکی و افزایش کارایی ارائه می‏ دهد. سلامت دیجیتال عبارت است از: فناوری‏های متنوع مبتنی بر سامانه‏ های الکترونیکی، مخابراتی و یا هوش مصنوعی که در حوزه‏ های آموزش، پژوهش و مهارت آموزی سلامت­محور و یا در یکی از زیر بخش‏ های سلامت شامل؛ پیشگیری، تشخیص و درمان و مراقبت‏ های پزشکی مورد استفاده قرار می‏ گیرد. استفاده از فناوری‏ها، مانند تلفن‏ های هوشمند، شبکه‏ های اجتماعی و برنامه‏ های کاربردی اینترنتی، نه تنها نحوه برقراری ارتباط را تغییر داده است، بلکه راه ‏های نوآورانه‏ ای را برای نظارت بر سلامتی بیماران و دسترسی بیشتر به اطلاعات  ارائه می‏ دهد. در این مطالعه ضمن مروری کوتاه بر انواع دسته‏بندی‏ها و طبقه‏بندی‏ها در حوزه سلامت دیجیتال با ترکیب الگوی دستهبندی مبتنی بر بخش ‏های اصلی حوزه سلامت و کاربرد فناوری‏ های سلامت دیجیتال با الگوی دستهبندی موضوعی فناوری‏ های سلامت دیجیتال به الگوی مطلوب و موردنظر دست یافتیم. در الگوی منتخب دسته‌بندی فناوری‏ های سلامت دیجیتال، بالاترین سطح شامل چهار دسته کلی آموزش و مهارت افزایی کادر درمان، پیشگیری و ارتقا سلامت فردی، تشخیص پزشکی و دارو و درمان بوده و در لایه بعد هر یک از دسته‏ های اصلی حوزه ‏های فناوری که در آن دسته قابل تطبیق است قرار می‏ گیرد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مديريت خدمات بهداشتي و درماني
دریافت: 1402/6/1 | پذیرش: 1402/9/10 | انتشار: 1402/9/10