گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل، ایران
چکیده: (1184 مشاهده)
طبیعت سرمایهی تکرارنشدنی و درعینحال، تخریبپذیر است که با راهکارهای مختلف میتوان از بین رفتن و نابودی آن را به تأخیر انداخت یا آن را احیا کرد؛ چراکه مهمترین بستر برای زندگی انسانها، جانوران و گیاهان وجود محیطزیست است که حفظ آن ارتباط مستقیمی با نحوهی برخورد انسان با محیطزیست دارد؛ بنابراین، بهکارگیری روشهای عملیاتی برای حفظ محیطزیست با اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت بایستی چراغ راه حفظ محیطزیست باشد. در بین اهداف حفظ محیطزیست، آموزش از کودکی یکی از اهداف مؤثر حفظ اقلیم است؛ زیرا دورهی آموزش ماندگار کودکی به ایجاد رفتار پایدار در نوجوانی، بزرگسالی و سالمندی منجر میشود. بنابراین، مطالعهی حاضر با هدف بررسی رویکرد آموزشی و پژوهشی مدارس سبز صورت گرفته است.
مطالعهی حاضر مطالعهی مروری نقلی سادهای است که طی جستوجو در پایگاههای اطلاعاتی؛ Google Schoolar، ISI، Pubmed و Uptodate در سالهای 2006 الی 2022 با کلیدواژههای؛ مدرسهی سبز، آموزش و پژوهش، بسترسازی آموزشی، محیطزیستی و تحولات زیستی صورت گرفت. در جستوجوی ابتدایی، 153 مقالهی فارسی و انگلیسی به دست آمد و در نهایت، با اعمال معیارهای ورود به مطالعه، تعداد 15 مقاله استخراج شد.
یافتههای حاصل از تحلیل مطالعات مرتبط نشان داد که ترویج فرهنگ ساخت محیطهای آموزشی و پژوهشی مانند مدرسهی سبز (تأکید بر تعمیم و توسعهی فرهنگ حفظ محیطزیست در حوزههای شهرسازی) میتواند بر ترویج روزافزون این مهم مؤثر باشد؛ بنابراین، فراهمسازی بستر برای تحصیل فراگیران در مدارس سبز به دستیابی به اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت با استراتژی تأمین سلامت انسانی و محیطزیستی منجر میشود و به تبع آن، حفظ اقلیم برای تمامی موجودات زنده فراهم خواهد شد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت دریافت: 1402/4/29 | پذیرش: 1402/9/10 | انتشار: 1402/10/20