دوره 14، شماره 2 - ( 8-1403 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 101-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zendedel S, Salim Bahrami S H, Fakhri M K. A review of emotional management strategy in self-efficacy of children with separation anxiety disorder. Clin Exc 2024; 14 (2) :86-101
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-807-fa.html
زنده دل سجاد، سلیم بهرامی سیده حمیده، کاظم فخری محمد. مروری بر راهبرد مدیریت هیجانی در خودکارآمدی کودکان مبتلا به اختلال اضطراب جدایی. تعالی بالینی. 1403; 14 (2) :86-101

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-807-fa.html


گروه روانشناسی تربیتی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
چکیده:   (427 مشاهده)
رشد و تکامل کودکان در جاده سلامت و مسیر طبیعی همیشه یکی از دغدغه های جوامع  بشری بوده است. کودکان برای دستیابی به توانمندی و خودکارآمدی مقتضای سنی خود، نیازمند برخورداری از ویژگی های هستند یکی از ویژگی های مهم سن کودکی مدیریت هیجان می باشد. این نوع مدیریت برای مدیریت اختلالات خصوصا اختلال اضطراب جدایی در این دوران نقش بسیار مهمی دارد، زیرا دوره کودکی دوره آموزش پذیری است و این نوع مدیریت می تواند بر توانمندی رابط والد-فرزند و سایر افراد دخیل در فرآیند رشد و تکامل کودک اثرگذار باشد.
روش مطالعه در مقاله حاضر از نوع مروری نقلی ساده است که به علت تغییر مفاهیم و تحولات حوزه مدیریت هیجانی، هیجانات، خودکارآمدی کودکان و انواع اختلالات همسو با گذشت زمان، جستجو منوط به سال های اخیر و به دو زبان فارسی و انگلیسی و با کلید واژه های؛ مدیریت هیجانی، هیجان، خودکارآمدی، کودکان، اختلال اضطراب جدایی، خودکارآمدی کودکان در پایگاه داده­های pubmed، googlescholer، SCOPUS, Science Direct صورت گرفت تعداد 163 مقاله یافت شد که بعد از غربالگری 4 مرحله ای در انتها تعداد 20 مقاله وارد مطالعه شدند.
نتایج نشان داد که مدیریت هیجان در کودکان دارای اختلال اضطراب جدایی نیازمند فراهم سازی بستری است که کودک به اقتضای سن خود و گاه با کمک و گاه بدون کمک والد و سایر مسئولین حوزه سلامت و آموزش کودک، از خودکارآمدی برخوردار گردد. بنابراین توجه به سلامت روحی روانی و عاطفی کودک در کنار سلامت جسمی آن مسئولیت مهم خانواده و جامعه می باشد جدایی کودک از خانواده و پیوستن کودک به جامعه نیازمند تمهیداتی است که هم خانواده و هم جامعه بایستی آن را فراهم آورد زیرا اختلالات روحی روانی در بزرگسالی به طور معمول ریشه در کودکی داشته و رفع آن در سنین پایین و ایجاد بستر برای خودکارآمدی کمک شایانی به والد، سایر اعضا خانواده، مراقبین سلامت کودک، معلمین و سایر افراد دخیل در مراقبت کودک خواهد نمود.

 
متن کامل [PDF 912 kb]   (146 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1402/11/10 | پذیرش: 1403/6/25 | انتشار: 1403/6/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb