سازمانهای مراقبت پاسخگو به عنوان یکی از راهکارهای نوین مدیریت هزینه و بهبود کیفیت در نظام سلامت مطرح شدهاند. این سازمانها مسئولیت مالی و بالینی ارائه مراقبت به جمعیت مشخصی از بیماران را به عهده دارند. هدف این مطالعه، بررسی پیامدهای سازمانهای مراقبت پاسخگو در نظام سلامت است.
این مطالعه به روش مرور نظاممند بر اساس دستورالعمل PRISMAانجام شد. جستجوی الکترونیک مقالات با کلیدواژه های سازمان مراقبت پاسخگو و مراقبت یکپارچه در پایگاه های داده الکترونیک PubMed، Scopus، Web of Science، SID، Magiran و IranMedex و موتور جستجوی Google Scholar بصورت ترکیبی و جداگانه از ابتدای سال 2000 تا 13می 2024 میلادی انجام شد. برای ارزیابی کیفیت مقالات از دو چک لیست CASP و STROBE استفاده شد.
از مجموع 8720 مقاله یافتشده، در نهایت 21 مقاله با عنوان، چکیده و متن مرتبط بررسی شد. بیشترین پیامد سازمان مراقبت پاسخگو در مرور مطالعات، کاهش هزینه های سلامت (48 درصد) بود. پسازآن، ارتقاء کیفیت خدمات مراقبتی (32 درصد) و ارتقاء سلامت جامعه (23 درصد) بود. سایر پیامدهای سازمان مراقبت پاسخگو (29 درصد) شامل اطمینان از تجربیات موفق ارائهدهندگان، کاهش خدمات کمارزش، بیمارمحوری، استانداردسازی فرایندهای بالینی، و مدیریت بیماران پرخطر بود.
سازمان مراقبت پاسخگو مانند یک موتور محرک در نظام سلامت است که هزینههای درمانی را به حداقل میرساند و منابع را هوشمندانه مدیریت میکند؛ تجربه بیماران را متحول کرده و کیفیت مراقبتها را به سطحی بینظیر ارتقا میدهد؛ و در نهایت، جامعهای سالمتر میسازد که در آن، پیشگیری بر درمان مقدم است. لذا پیشنهاد میشود نظام سلامت کشورها از جمله ایران، با بهره گیری از اهداف مراقبت پاسخگو، با هزینه کمتر، بر کیفیت خدمات نظام سلامت خود بیفزایند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |