دوره 4، شماره 1 - ( 3-1394 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 56-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5007 مشاهده)

  عسل یکی از نعمت ­ های بزرگ الهی است که از فرآورده ­ های زنبور عسل به دست می ­ آید. خداوند متعال، عسل را شفا برای مردم می‌داند و این امر را نشانه‌ی روشنی برای اندیشمندان می‌شمارد: «فیه شِفاء لِلناسِ إنَّ فِی ذلک لآیه لِقومٍ یتفکّرون». در حدیثی پیامبر ­ (ص) فرمودند : «هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفا پیدا نمی­کند». در سال­های اخیر نشان داده شده که عسل تأثیر ممانعت کننده‌ای بر رشد شصت گونه باکتریایی اعم از هوازی ، بی‌هوازی،گرم مثبت و گرم منفی داشته است. همچنین اثرات ضد قارچی عسل بر روی تعدادی از مخمرها و گونه‌هایی از آسپرژیلوس و پنسیلیوم نیز گزارش شده است. در متون قدیم بیان شده که عسل زرد کمرنگ ( Pall Yellow Honey ) از ناحیه Attioca بهترین عسل است و ارسطو وقتی‌که درباره عسل بحث می­کند به عسل زرد رنگ به عنوان یک ماده مؤثر در درمان زخم­های چشم و زخم­های پوستی اشاره می‌کند. امروزه عسل Straw Berry-Tree Honey از منطقه Sardinia یکی از بهترین عسل­های شناخته شده است که دارای بهترین خصوصیات درمانی است.

متن کامل [PDF 279 kb]   (10949 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/2/29 | پذیرش: 1394/5/3 | انتشار: 1394/5/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.