امروزه با مشخص شدن اثرات ضد آتروژنیک فرآوردههای غذایی، تمایل افراد برای استفاده از محصولات طبیعی جهت درمان بیماریها گسترش پیدا کرده است. در بسیاری از کشورها، سیر بهعنوان یک گیاه دارویی جهت درمان بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد، با این وجود نقش سیر در پیشگیری و یا کاهش پلاکهای آترواسکلروز عروق هنوز مورد سؤال میباشد. کلیه مطالعات صورت گرفته بهصورت کارآزمایی بالینی و تجربی با کلمات کلیدی چون: سیر، آترواسکلروز و ضخامت لایه انتیما به مدیا، از سال 2015-1995 منابع اطلاعاتی Cochrane، Pubmed، Science direct، Google، Web of Science، Magiran، Scopus، Iran Medex و SID به زبان فارسی و انگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. بعد از بررسی عنوان و خلاصه مقالات بهوسیله دو نفر بهطور جداگانه، تعداد 6 مطالعه کارآزمایی بالینی که تأثیر سیر را روی ضخامت لایه انتیما به مدیا بررسی کرده بودند، انتخاب شد. بررسی کارآزماییهای انجام شده نشان میدهد که مصرف سیر از 900-300 میلیگرم روزانه موجب کاهش ضخامت لایه انتیما به لایه مدیا عروق در بیماران و حتی کاهش ضخامت پلاکهای آترواسکلروتیک در افراد بدون علامت میشود. مهار تکثیر سلولهای عضله صاف عروق، کاهش محتوای داخل سلولی استرهای کلسترول، افزایش انتقال معکوس کلسترول در ماکروفاژها مکانیسمهای احتمالی تأثیر سیر میباشد؛ بنابراین تجویز سیر میتواند بهعنوان یک روش درمانی مؤثر برای کاهش فرایند آترواسکلروز پیشنهاد گردد. با توجه به محدود بودن مطالعات صورت گرفته در این زمینه، انجام مطالعات کارآزمایی بالینی بیشتر جهت تائید قطعی نتایج حاصله، مورد نیاز است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |