دوره 7، شماره 1 - ( 4-1396 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 76-64 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


علوم پزشکی مازندران
چکیده:   (3671 مشاهده)
    طرح درس یکی از عوامل مؤثر و کلیدی در فرایند آموزش است. هدف اصلی از تدوین طرح درس، تسهیل در یادگیری فراگیران از طریق برقراری یک بستر ارتباطی مناسب است. مطالعه حاضر به‌منظور فراهم نمودن اطلاعات جامع جهت استفاده در عرصه آموزش علوم پزشکی، با بهره­گیری از ضوابط مرور ساختاریافته، به بررسی وضعیت تدوین طرح درس و موانع موجود پرداخته است.
با استفاده از کلیدواژه­های طرح درس، طرح دوره، کیفیت تدریس، تدریس اثربخش، برنامه درسی و علوم پزشکی نسبت به جستجوی مقالات مرتبط در پایگاه­های اطلاعاتی همچونScience Direct ،  Irandoc،Google Scholar ،Pudmed ، SID، Scopus ،Web of Science, Iranmedex، Magiran اقدام شد و با بهره­گیری از روند مطالعات ساختاریافته، اطلاعات موردنظر به مطالعه راه یافت. در این مطالعه مروری، طرح درس از جنبه­های مختلف موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کیفیت بیش از نیمی از طرح درس­ها در وضعیت متوسط قرار داشتند، بیشترین کاستی­ها مربوط به اهداف جزئی و رفتاری، شیوه ارزشیابی، وسیله کمک‌آموزشی و نحوه استفاده از آن بود. ارائه طرح درس در کلاس در وضعیت مطلوبی قرار نداشت، اکثر اعضای هیئت‌علمی با تدوین طرح درس قبل از شروع دوره آموزشی موافق بودند ولی حجم کار زیاد، محدودیت وسایل و اﻣﻜﺎﻧﺎت آﻣﻮزشی، زﻳﺎد ﺑﻮدن ﺗﻌﺪاد داﻧﺸﺠﻮﻳﺎن را مانع تهیه درس می­دانستند. طرح درس­های ارائه‌شده مبتنی بر کوریکولوم بوده و اساتید کلاس درس را بر اساس طرح درس اداره می­کردند. با توجه به‌ضرورت و اهمیت تدوین طرح درس در ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان، برگزاری کارگاه­های آموزشی جهت آموزش و ارتقای سطح تدوین و نظارت کافی بر مدرسان می­تواند دانش و نگرش آن­ها را برای تدوین و اجرای طرح درس فراهم کند.
متن کامل [PDF 638 kb]   (3734 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: آموزش پزشكی
دریافت: 1396/4/15 | پذیرش: 1396/6/4 | انتشار: 1396/6/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.