تاکنون اثرات پیشگیرانه و درمانی زیادی از زعفران دیده شده است. امّا مطالعات اندکی این اثرات را به صورت منظم بررسی کردهاند. مطالعه حاضر اثر عصاره زعفران و اجزای آن را بر فاکتورهای مرتبط با بیماریهای سیستم عصبی، قلبی عروقی و گوارشی مرور کرده است. جستجوی مقالات انگلیسی از پایگاههای Pub Med و Science Direct با کمک Mesh و مقالات فارسی از پایگاه SID صورت گرفت. نتایج نشان میدهد زعفران و اجزای آن میتوانند در پیشگیری و درمان بیماریهای مربوط به حافظه و بیماریهای چشمی اثرات مفیدی داشته باشند. هرچند در مورد اثرات ضددرد، ضدالتهاب و ضدتشنج زعفران مطالعات محدودی صورت گرفته، امّا نتایج آنها امیدبخش بوده است. اثر زعفران و اجزای آن بر اضطراب و بیخوابی تنها در مطالعات حیوانی بررسی شده و نتایج مفیدی دیده شده است. اثرات ضدافسردگی آنها نیز در مطالعات بسیار مشهود است. از سوی دیگر اثرات زعفران و اجزای فعال آن در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی در مطالعات دیده شده است. در مورد اثرات زعفران بر بیماری های گوارشی مطالعاتی محدود و تنها حیوانی صورت گرفته و فواید بالقوهای در پیشگیری و درمان دیده شده است. زعفران همچنین در مقادیر مصرف روزانه غیرسمی است. در مجموع به نظر میرسد زعفران و اجزای فعال آن در بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی، بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای گوارشی نقش پیشگیرانه و درمانی داشته باشند. این عملکردها را به خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضدآپوپتوزی آنها نسبت میدهند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |