جلد 4 - ویژه نامه                   جلد 4 - ویژه نامه صفحات 33-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Milajerdi A, Haghighatdoost F, Azadbakht L. Saffron (Crocus satious L.) and its Crocin and Crocetin toxicity against normal and tumor cells: A systematic review. Clin Exc 2015; 4 (S1) :55-33
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-217-fa.html
میلاجردی علیرضا، حقیقت دوست فهیمه، آزادبخت لیلا. سمیت زعفران، کروسین و کروستین آن بر ضد سلول‌های سرطانی و طبیعی: یک مرور منظم. تعالی بالینی. 1394; 4 (S1) :55-33

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-217-fa.html


چکیده:   (7757 مشاهده)

زعفران ادویه­ای است که تاکنون اثرات پیشگیرانه و درمانی آن بر علیه سرطان در مطالعات دیده شده است. با این وجود نگرانی­هایی در مورد سمیت زعفران بر علیه سلول­های طبیعی وجود دارد. این مرور برای اولین بار به صورت منظم سمیت زعفران و اجزای آن را بر ضد­سلول­های سرطانی و طبیعی بررسی کرده است. برای جستجوی مطالعات انگلیسی از پایگاه­های Pub Med، Science Direct و Google Scholar و برای مقالات فارسی از پایگاه SID و Magiran استفاده شد. در مجموع 65 مقاله انگلیسی و 5 مقاله فارسی در این مرور استفاده شدند. براساس یافته­ها، زعفران از طریق مهار سنتز RNA و DNA و افزایش آپوپتوز، سمیت انتخابی بر ضدسلول­های سرطانی دارد. کروسین زعفران به واسطه تغییراتی در سطح ژن و القای آپوپتوز در سلول­های سرطانی به عنوان مهم­ترین ترکیب ضدسرطانی زعفران شناخته می­شود. کروستین ممکن است از طریق کاهش سنتز DNA، RNA و پروتئین، مهار RNA پلی­مراز II در سلول­های نئوپلاستیک و تداخل با ساختار هیستون H1 و H1-DNA رشد تعدادی از سلول­های سرطانی را مهار کند. زعفران، کروسین و کروستین آن در مدل­های حیوانی نیز اثرات ضد­سرطانی و پیشگیری­کننده از سرطان در انواع زیادی از سرطان­ها نشان می­دهند. از طرفی  LD50   برای زعفران و اجزای آن بر ضد­سلول­های طبیعی بسیار زیاد است. بنابراین، زعفران، کروسین و کروستین زعفران اثرات سمیت انتخابی بر ضد ­سلول­های سرطانی و اثرات پیشگیرانه از سرطان دارند. در عین حال سمیت زعفران و اجزای آن بر ضد سلول­های طبیعی بسیار کم است و در دریافت دهانی، غیر­سمی هستند.

متن کامل [PDF 327 kb]   (5760 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/4/7 | پذیرش: 1394/9/9 | انتشار: 1394/9/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb