زعفران ادویهای است که تاکنون اثرات پیشگیرانه و درمانی آن بر علیه سرطان در مطالعات دیده شده است. با این وجود نگرانیهایی در مورد سمیت زعفران بر علیه سلولهای طبیعی وجود دارد. این مرور برای اولین بار به صورت منظم سمیت زعفران و اجزای آن را بر ضدسلولهای سرطانی و طبیعی بررسی کرده است. برای جستجوی مطالعات انگلیسی از پایگاههای Pub Med، Science Direct و Google Scholar و برای مقالات فارسی از پایگاه SID و Magiran استفاده شد. در مجموع 65 مقاله انگلیسی و 5 مقاله فارسی در این مرور استفاده شدند. براساس یافتهها، زعفران از طریق مهار سنتز RNA و DNA و افزایش آپوپتوز، سمیت انتخابی بر ضدسلولهای سرطانی دارد. کروسین زعفران به واسطه تغییراتی در سطح ژن و القای آپوپتوز در سلولهای سرطانی به عنوان مهمترین ترکیب ضدسرطانی زعفران شناخته میشود. کروستین ممکن است از طریق کاهش سنتز DNA، RNA و پروتئین، مهار RNA پلیمراز II در سلولهای نئوپلاستیک و تداخل با ساختار هیستون H1 و H1-DNA رشد تعدادی از سلولهای سرطانی را مهار کند. زعفران، کروسین و کروستین آن در مدلهای حیوانی نیز اثرات ضدسرطانی و پیشگیریکننده از سرطان در انواع زیادی از سرطانها نشان میدهند. از طرفی LD50 برای زعفران و اجزای آن بر ضدسلولهای طبیعی بسیار زیاد است. بنابراین، زعفران، کروسین و کروستین زعفران اثرات سمیت انتخابی بر ضد سلولهای سرطانی و اثرات پیشگیرانه از سرطان دارند. در عین حال سمیت زعفران و اجزای آن بر ضد سلولهای طبیعی بسیار کم است و در دریافت دهانی، غیرسمی هستند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |