مصرف مواد غذایی مغذی تأثیر مهمی بر سلامتی و تندرستی انسان دارد. ترکیبات زیست فعال غذایی، ترکیباتی طبیعی هستند که دارای فعالیت بیولوژیکی بوده و در بعضی از موارد ارزش تغذیهای هم دارند. ترکیبات زیست فعال به دلیل نقش تائید شده آنها در رشد و نمو انسان و علاوه بر این در کاهش خطر بیماریها نقش مهمی در سلامت و ایمنی جامعه ایفا میکنند. مصرف ترکیبات زیست فعال موجود در میوهجات و سبزیها به مبارزه با بیماریهای قلبی، سرطان، چاقی، دیابت و اختلال در دستگاه گوارش کمک میکند. بهتازگی مطالعات زیادی بر روی انواع مواد غذایی و فرآوردههای طبیعی دیگر(بیشتر بر پایه گیاهی) و بررسی این احتمال که آنها منبع عوامل درمانی و پیشگیریکننده هستند، انجام شده است. در این رابطه آن گروهی از مواد غذایی فراسودمند نامیده میشوند که اگر بهطور منظم و مناسب مصرف شوند علاوه بر خواص طبیعی خود، تأثیرات سلامت بخش سودمندی نیز دارند. تولیدکنندگان برای ساخت مواد غذایی فراسودمندی که جاذبه حسی قابلپذیرش و همچنین فواید سلامت بخشی مطلوبی داشته باشند، نمیتوانند به همین سادگی ترکیب غذا-دارو را به ماده غذایی اضافه کنند. استفاده مناسب از روش کپسوله کردن برای پایدارسازی ترکیبات غذا-دارو انتقال مؤثر آنها بهوسیله مواد غذایی را قادر میسازد. طراحی دقیق سیستم انتقال، به محافظت از این ترکیبات حساس به تنشهای محیطی و فرآیندی که در طی ساخت مواد غذایی با آن روبرو میشوند کمک میکند و از برهمکنشهای نامطلوب ترکیبات غذا-دارو با ترکیبات موجود در ماتریکس غذایی جلوگیری میکند. افزایش علاقه به این فرآوردهها هم برای مصرفکنندهها و هم برای صنعت، به دلیل اینکه سبب بهبود کیفیت زندگی، بالا بردن ارزش باقیماندههای صنعتی(فرآوردههای جانبی) و خلق اختراعات بیشتر میشود، مفید خواهد بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |