دوره 7، شماره 4 - ( 2-1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naderifar F, Heidari Gorji M A, Heidari Gorji A M M. An Overview of the Effects of Social Capital in the Nursing. Clin Exc 2018; 7 (4) :1-12
نادری فر فاطره، حیدری گرجی محمدعلی، حیدری گرجی علی مراد. مروری بر اثرات سرمایه اجتماعی در حرفه پرستاری . تعالی بالینی. 1397; 7 (4) :1-12

دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران ، ساری ، مازندران
سرمایه اجتماعی از طریق مستقیم و غیرمستقیم با سلامت در ارتباط می‌باشد و به عنوان یک راهکار ارتقاء سلامت شناخته می شود و با توجه به اینکه پرستاران ارتباط مستقیم با بیماران و مراجعین به مراکز بهداشتی و درمانی دارند و به عنوان یکی از مهم‌ترین مشاغل تحت تأثیر رویکرد سرمایه اجتماعی می‌باشند، مطالعه حاضر بر پایه تاثیرات سرمایه اجتماعی در حرفه پرستاری صورت گرفته است.
مطالعه حاضر از نوع مطالعات مروری سیستماتیک است. جمع‌آوری داده‌ها با بهره‌گیری از مقالات منتشرشده در پایگاه‌های اطلاعاتی Google Scholar، Scopus، Pummed، Magiran ، Sciences Direct، Iranmedex  ،SID انجام پذیرفته است. جستجوی مطالعات بدون محدودیت زمانی و با استفاده از کلیدواژه‌های Nurse، Social capital،Nursing Profession در عناوین مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها نشان داد که سرمایه اجتماعی با سلامت عمومی، فرهنگ‌سازمانی، فرسودگی شغلی، رفتار شهروندی و رضایت شغلی ارتباط داشته است.
با توجه به اینکه سرمایه اجتماعی یکی از شاخص‌های مؤثر بر ارتقاء سازمانی و عملکرد سازمانی می‌باشد اهمیت دادن به آن منجر به بهره‌وری و کارایی سازمان می‌گردد. پرستاران به علت ارتباط مستقیم با بیماران و مراجع به مراکز بهداشتی و درمانی یکی از مهم‌ترین مشاغل تحت تأثیر رویکرد سرمایه اجتماعی می‌باشند. فراهمی  رضایت کاری و زندگی پرستاران منجر به رضایت مراجعین و دریافت‌کنندگان خدمات مراقبت‌های بهداشتی و درمانی می‌شود.
متن کامل [PDF 509 kb]   (1964 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مديريت خدمات بهداشتي و درماني
دریافت: 1396/11/12 | پذیرش: 1397/1/20 | انتشار: 1397/2/15