دوره 8، شماره 1 - ( ویژه نامه 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 6-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barimani Aboksari Z, Ganji J, Seyed Nouraddin S N, Khani S. Factors Influencing Children's Sexual Health Education: A Review Study. Clin Exc 2018; 8 (1) :5-6
بریمانی آبکسری زهرا، گنجی ژیلا، موسوی نسب سید نورالدین، خانی صغری. عوامل مؤثر بر آموزش سلامت جنسی کودکان: یک مطالعه مروری. تعالی بالینی. 1397; 8 (1) :5-6

ایران، مازندران، ساری، خیابان امیر مازندرانی، دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه
سلامت جنسی کودکان به معنای تأمین حریمی امن برای جلوگیری از سوءاستفاده جنسی و امکان رشد و تکامل جنسی طبیعی هست. آموزش و آگاهی کودکان در این زمینه لازم و ضروری است و نقش تعیین‌کننده‌ای در تکامل و سلامت عمومی، ‌جنسی و باروری آن‌ها دارد. لذا این مطالعه با هدف مروری بر عوامل مؤثر بر آموزش سلامت جنسی کودکان انجام شد.
مطالعه حاضر، مطالعه‌ای مروری نقلی بوده که جهت تدوین این مقاله، در ابتدا جستجو در بانک اطلاعاتی اینترنتی Google Scholar  و به‌طور اختصاصی­تر در پایگاه­های اطلاعاتی فارسی؛ SID، Magiran  و در پایگاه­های انگلیسی Science Direct، PubMed، Web Of Science، با استفاده از کلیدواژه­های فارسی؛ آموزش جنسی، سلامت جنسی و کودکان و کلیدواژه‌های انگلیسیSexuality Education، Sexual Health، Children، Sex Education  انجام و مقالات مرتبط با موضوع مقاله از سال ۲۰۱۸-۲۰۰۱ وارد شدند. درمجموع ۸۷ مطالعه استخراج شد که ۱۷ مقاله متناسب با هدف این مطالعه بود.
یافته­ها: عوامل مؤثر بر آموزش سلامت جنسی کودکان در ۳ طبقه دسته‌بندی شدند: ۱: عوامل مربوط به والدین: جنسیت، آگاهی ضعیف، بینش ناکافی، ‌نگرانی زیاد، شک و سرگردانی، ‌شرم و حجب، عدم­اطمینان، ‌عدم دریافت آموزش،‌ دریافت دانش از منابع نامعتبر،‌ درک از کودک و نقش خود به­عنوان والد و تصور از آموزش جنسی. ۲: عوامل مربوط به معلم: جنسیت، ‌سن،‌ مدت خدمت،‌ مهارت دانشگاهی،‌ محل اقامت،‌ محل کار، وضعیت تأهل،‌ عادات مذهبی، شرکت در دوره‌های آموزشی، دانش ناکافی،‌ عدم اطمینان در ارائه آموزش،‌ راحت نبودن و شرم،‌ نگرانی از نگرش والدین و ‌عدم­دسترسی به منابع آموزشی. ۳: عوامل مربوطه به فرهنگ و اجتماع: تابو بودن مسائل جنسی، سیاست‌ها،‌ ساختار فرهنگی خانواده، ‌پذیرش اجتماعی و فرهنگی و منابع محدود آموزشی.
نتایج مروری بر مطالعات نشان داد عوامل متعددی در آموزش سلامت جنسی کودکان مؤثر می‌باشند. جهت دستیابی به ‌سلامت جنسی کودکان ضروری است این عوامل شناسایی شوند و برنامه‌ریزی برای کاهش عوامل منفی و تقویت عوامل مثبت صورت پذیرد.

واژه‌های کلیدی: آموزش جنسی، سلامت جنسی، کودکان.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پزشکي قانوني
دریافت: 1397/4/20 | پذیرش: 1397/6/21 | انتشار: 1397/6/21