دوره 8، شماره 1 - ( ویژه نامه 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 12-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

babaei hatkehlouei M, Ghorbanpour A, Ehsani H, Khademloo M. The effect of maternal periodontal disease on pregnancy outcomes: A systematic review. Clin Exc 2018; 8 (1) :11-12
بابایی هتکه لوئی مهدی، قربان پور عطیه، احسانی حدیث، خادملو محمد. بررسی تأثیر بیماری‌های پریودنتال مادر بر عواقب بارداری: مروری نظام‌مند. تعالی بالینی. 1397; 8 (1) :11-12

دانشجوی دکترای عمومی دندانپزشکی ، دانشکده دندانپزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
تغییرات فیزیولوژیک بارداری بر بافت‌های دهان و لثه اثرگذار است و ممکن است باعث افزایش شدت مشکلاتی از قبیل التهاب، خونریزی و تورم لثه گردد. بیماری‌های پریودنتال به­عنوان یک کانون عفونی در بدن می‌تواند ایفای نقش کند. با توجه به موارد ذکرشده هدف از مطالعه حاضر مروری بر تأثیر بیماری‌های پریودنتال مادر بر عواقب بارداری می‌باشد.
طی این مطالعه مروری، مقالات مرتبط با کلید­واژه‌های بیماری پریودنتال، عواقب بارداری، زایمان زودرس، نوزاد نارس از پایگاه‌های معتبر داخلی شامل؛  SID, Irandoc, Iranmedex و با کلیدواژه‌های Periodontal disease Consequences of Pregnancy ,Preterm delivery, Premature infants از پایگاه‌های معتبر خارجی شامل؛Google scholar, Scopus Pubmed Medline  طی سال‌های 2017-2008 جستجو شد. در این بررسی 48 مقاله جمع­آوری شد که از این تعداد 30 مقاله مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند.
نتایج نشان دادند که بیماری­های پریودنتال عفونت­هایی هستند که می­توانند بر تولید سایتوکین­ها تأثیر گذاشته و باعث ایجاد دردهای زایمانی زودرس، پاره­شدن پرده­های جنینی و زایمان زودرس شود. تولد نوزاد نارس منجر به افزایش مرگ­و­میر نوزادی نیز شود. بیماری­های پریودنتال مادران باردار با تولد نوزاد کم­وزن در ارتباط است. همچنین پریودنتیت با افزایش عوامل التهابی، به‌عنوان عامل خطر دیابت بارداری مطرح است. ابتلا به بیماری  با دیابت بارداری ارتباط داشت و زنان باردار مبتلا به بیماری پریودنتال 7/5 برابر بیشتر از افراد بدون بیماری پریودنتال به دیابت بارداری مبتلا می­شوند.
با توجه به نقش وضعیت پریودنتال مادران باردار در سلامت فرزندان آینده آن­ها، ضرورت یک برنامه­ریزی مناسب برای افزایش سطح آگاهی زنان و بهبود وضعیت دهانی آن‌ها بیش‌ازپیش آشکار می­شود. با پیشگیری و درمان بیماری­های پریودنتال در زنان باردار می­توان از وقوع این عوارض کاست. تائید سلامت پریودنتال زنان توسط دندان‌پزشک پیش از اقدام به بارداری در این مسیر می­تواند بسیار مؤثر باشد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1397/4/20 | پذیرش: 1397/6/18 | انتشار: 1397/6/21