دوره 9، شماره 2 - ( 8-1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 37-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamzehgardeshi Z, Marzband Z, Shahhosseini Z, Azizi M. Components related to the meaning of life in adolescents: A review article. Clin Exc 2019; 9 (2) :28-37
حمزه گردشی زینب، مرزبند رحمت الله، شاه حسینی زهره، عزیزی مرضیه. مولفه های مرتبط با معنای زندگی در نوجوانان: یک مطالعه مروری. تعالی بالینی. 1398; 9 (2) :28-37

دانشیار گروه بهداشت باروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
معنای زندگی یکی از پیچیده‌ترین موضوعاتی است که ذهن بسیاری از نظریه‌پردازان را به خود مشغول کرده است. معنای زندگی عموماً شامل داشتن یک هدف یا احساس یک هدف واحد در زندگی می‌باشد. نوجوانان در مقایسه با دیگران، کشمکش و آشفتگی روانی بیشتری را تجربه می‌کند و به جستجوی بیشتر جهت یافتن معنای زندگی خود می‌باشند. با توجه به اهمیت معنای زندگی در سلامت جسمی و روانی نوجوانان، مطالعه حاضر با هدف مروری بر مؤلفه‌های مرتبط با معنای زندگی در نوجوانان انجام شد. مطالعه­ای مروری حاضر با جستجو در منابع اطلاعاتی؛Google Scholar  SID (Scientific Information Database)، Magiran، ScienceDirect،PubMed ، Web of Science  Ovid،  Scopus انجام شد. مقالات مرتبط با تمرکز بر موضوع موردپژوهش از سال 2016-1987 استخراج شد و پس از بررسی خلاصه و متن کامل مقالات در نهایت از 42 مقاله برای نگارش استفاده گردید. نتایج نشان داد که مؤلفه‌هایی نظیر سلامت روانی، سبک‌های هویتی، امید به زندگی، مذهب و ارتباطات اجتماعی نقش مهمی در دستیابی به معنای زندگی در نوجوانان دارند.  با توجه به این که مفهوم معنای زندگی در نوجوانان، پدیده‌ای چندوجهی می­باشد که از عوامل متعددی تأثیر می­پذیرد، لذا به نظر می‌رسد که به‌منظور نهادینه شدن معنای زندگی نوجوانان و ارتقاء سطح سلامت آنان، رویکردی چندگانه و با مشارکت فرد، خانواده و نهادهای اجتماعی ضروری می‌باشد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: روانشناسی
دریافت: 1398/2/18 | پذیرش: 1398/7/20 | انتشار: 1398/7/20