دوره 9، شماره 3 - ( 11-1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadzadeh Amiri A, Daneshvar F, Ahmadzadeh Amiri A, Ahmadzadeh Amiri A. A review of ocular surface squamous neoplasia in people with HIV. Clin Exc 2020; 9 (3) :1-11
احمدزاده امیری امیر، دانشور فاطمه، احمدزاده امیری علی، احمدزاده امیری احمد. مروری بر نئوپلازی سنگفرشی سطح چشم در افراد مبتلا به HIV. تعالی بالینی. 1398; 9 (3) :1-11

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
   نئوپلازی سنگفرشی سطح چشم(OSSN) به طیف وسیعی از تومورهای اپیتلیال ملتحمه و قرنیه شامل دیسپلازی، کارسینوما درجا و سرطان تهاجمی اشاره دارد. افزایش بروز OSSN با ویروس نقص ایمنی انسانی(HIV) به دلیل عوامل خطر مرتبط با آن، مانند ویروس پاپیلومای انسانی و قرار گرفتن در معرض نور ماوراءبنفش خورشید قابل‌ملاحظه است. در این مرور، اپیدمیولوژی، تظاهرات بالینی، نحوه تشخیص و درمان OSSN مرتبط با عفونت HIV را موردبحث قرار می‌دهیم. جستجوی الکترونیک با کلیدواژه‌های لاتین شامل: Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS), Eye Surface, Squamous Neoplasia, Human Immunodeficiency Virus (HIV) در پایگاه داده‌های Google Scholar, Elsevier, Pubmed, ISI (Web of Science), Iran Medex, Scopus با زبان انگلیسی از سال 2018-1992 استفاده شد. 101 مقاله مرتبط از طریق جستجو شناسایی‌شده‌اند، در این مرور، OSSNبه‌عنوان اولین نشانگر HIV/AIDS در 86 -26 درصد موارد گزارش‌شده است، تست مثبت HIV در 92 -38 درصد بیماران با OSSN ذکر شده است. سن متوسط بروز OSSN در بیماران مبتلا به HIV در کشورهای درحال‌توسعه به دهه سوم تا چهارم کاهش‌یافته است. مبتلایان به ویروس HIV، تومورهای تهاجمی بزرگ‌تر، بدخیمی شدیدتر، تهاجم قرنیه‌ای، اسکلرال و اربیتال بیشتر، تومورهایی با مرحله پیشرفته­تر(T4 نیاز بیشتر به تخلیه و  وسیع‌تر و افزایش خطر عود مجدد تومور را نشان داده‌اند. قابل‌توجه است که مدیریت فعلی OSSN در افراد دارای HIV مثبت مبتنی بر همان دستورالعمل‌های استاندارد درمانی است که برای OSSN در عموم جامعه شرح داده‌شده است. اغلب مطالعات نشان دادند که  OSSN می‌تواند در هر زمانی از دوره بیماری HIV/AIDS رخ دهد و هیچ ارتباط قابل‌توجهی بین تعداد CD4 و درجه OSSN پیدا نشده است. علاوه بر این، تأثیر درمان ضد رتروویروس بر OSSN بحث­برانگیز است. براساس شواهد موجود غربالگری HIV در کلیه موارد همراه با OSSN توصیه می‌شود. اهمیت بیماری و خطر عود و گسترش آن به بیماران با تأکید بر پیگیری منظم و مراجعه بهنگام به چشم‌پزشک برای هرگونه علائم نامشخص چشمی گوشزد گردد.
متن کامل [PDF 540 kb]   (2026 دریافت)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیماریهای چشم
دریافت: 1398/7/7 | پذیرش: 1398/10/7 | انتشار: 1398/10/7