دوره 9، شماره 4 - ( 2-1399 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 55-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

namdar P, etezadi T, Raisolsadat S M A, Lal Alizadeh F, shiva A. Treatment goals in individuals with orofacial clefts: A literature review. Clin Exc 2020; 9 (4) :45-55
نامدار پرستو، اعتضادی طهورا، رییس السادات سید محمد علی، لعل علیزاده فرزانه، شیوا آتنا. اهداف درمانی در مبتلایان به شکاف لب و صورت: مروری بر مقالات. تعالی بالینی. 1399; 9 (4) :45-55

گروه پاتولوژی دهان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
چکیده:   (2092 مشاهده)

شکاف لب و کام شایع‌ترین بدشکلی‌های مادرزادی در ناحیه دهانی صورتی است. مراقبت تیمی برای برطرف کردن نیازهای پزشکی، جراحی، ارتودنسی و روانی بیماران مبتلا به شکاف لب و کام ضروری است. استاندارد مراقبت پذیرفته‌شده در حال حاضر برای مبتلایان به شکاف فقط در صورتی قابل‌اجرا هستند که متخصصان در برنامه‌ریزی تشخیص و طرح درمان با یکدیگر همکاری کنند. مراقبت تیمی بین‌رشته‌ای بهترین نتایج را برای این بیماران فراهم کرده و مؤثرترین و مقرون‌به‌صرفه ترین روش برای دستیابی به اهداف درمان است.

در این مقاله مروری از 21 مقاله چاپ‌شده بین سال‌های 2018-2000 موردبررسی قرار گرفت. جستجو در منابع الکترونیک Scopus,PubMed,Google Scholar انجام گردید. از لغات کلیدی زیر استفاده گردید: نازوآلوئلار مولدینگ، شکاف لب و کام، مراقبت تیمی، مدیریت بین‌رشته‌ای، ترمیم لب، جراحی ارتوگناتیک. هدف درمان بازسازی زیبایی و برگرداندن فانکشن های مختل شده مرتبط با شکاف است. طبیعت و گستردگی مشکلات پزشکی و دندانپزشکی در مبتلایان به شکاف لب و کام، نیاز به رویکرد درمان تیمی متشکل از متخصصین پزشکی و دندانپزشکی را ایجاب می‌نماید. هدف از این مقاله بررسی مقالات مرتبط با مدیریت ناهنجاری شکاف لب و کام از بدو تولد تا بزرگ‌سالی است.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1398/7/18 | پذیرش: 1399/1/23 | انتشار: 1399/1/23