دوره 14، شماره 2 - ( 8-1403 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 58-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Homayouni Rad A, Sabahi S, Hasannezhad P, Abbasi A. Postbiotics: A New Frontier in Food and Nutrition Research. Clin Exc 2024; 14 (2) :41-58
URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-613-fa.html
همایونی راد عزیز، صباحی سحر، حسن نژاد پانیذ، عباسی امین. پست بیوتیک ها، مرز جدید در تحقیقات غذایی و تغذیه‌ای. تعالی بالینی. 1403; 14 (2) :41-58

URL: http://ce.mazums.ac.ir/article-1-613-fa.html


گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده‌ی علوم تغذیه و صـنایع غـذایی، دانشـگاه علـوم پزشـکی شـهید بهشتی، تهران، ایران. & گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده‌ی علوم تغذیه و صـنایع غـذایی، دانشـگاه علـوم پزشـکی شـهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (326 مشاهده)
مخاطرات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی از جمله عواملی هستند که همواره ایمنی غذا را تهدید می­کنند. در این راستا، مخاطرات بیولوژیکی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. در این میان، باکتری­ها نقش مهمی در ایجاد فساد مواد غذایی و بیماری­های منتقل‌شونده از طریق غذا دارند. علاوه بر این، رویکرد جدیدی در سال­های اخیر اتخاذ شده است که مبتنی بر کاربرد پروبیوتیک­ها و پست­بیوتیک­ها است. در این رویکرد، کنترل رشد و تکثیر اجرام بیماری­زای عامل عفونت و فساد از طریق به‌کارگیری ترکیبات مذکور که دارای منشأ ایمن و اثر ضدمیکروبی چشمگیری هستند، صورت می­گیرد. نتایج مطالعات اخیر نشان می­دهد که پست‌بیوتیک­ها می­توانند عناصر جایگزین مناسبی برای سلول­های زنده‌ی پروبیوتیک باشند و همچنین، به‌عنوان عوامل ضدمیکروبی جدید استفاده شوند. مکانیسم­های اصلی ضدمیکروبی پست­بیوتیک­ها شامل اسیدی کردن سیتوپلاسم سلولی، جلوگیری از تنظیم و تولید انرژی، سرکوب رشد میکروارگانیسم­های بیماری­زا با تشکیل منافذ در غشای سلول، تغییرات مورفولوژیکی و عملکردی اجزای حساس مانند پروتئین­ها و پپتیدها با ایجاد اسیدیته در سیتوپلاسم سلولی و همچنین، تحریک ایجاد مسیرهای اکسیداسیون در سلول­های باکتریایی است؛ بنابراین، در حال حاضر، منابع علمی موجود در پایگاه­های اطلاعاتی تأیید می­کنند که پست­بیوتیک­ها به‌دلیل ویژگی­های منحصربه‌فرد خود، می­توانند به‌عنوان رویکردی نوین و ابزاری امیدوارکننده در زمینه‌ی کنترل رشد و تکثیر اجرام بیماری­زا و عامل فساد در ماتریکس­های غذایی و همچنین، برای تولید غذاهای فراسودمند به کار روند.
متن کامل [PDF 631 kb]   (147 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/9/23 | پذیرش: 1403/6/15 | انتشار: 1403/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعالی بالینی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Clinical Excellence

Designed & Developed by : Yektaweb