جلد 11 - ویژه نامه                   جلد 11 - ویژه نامه صفحات 90-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarinfar N, Alizadeh M, Ahrari K, Rahimi A, Farahi F, Zarinfar Y. Review of Effect of Underlying diseases and demographic factors on mortality rate Covid19. Clin Exc 2021; 11 (S2) :76-90
زرین فر نادر، علیزاده محمدرضا، احراری خدیجه، رحیمی آذر، فراحی فرزانه، زرین فر یاسمن. مروری بر عوامل زمینه ای و عوامل دموگرافیک موثر بر میزان مرگ و میر کووید-19. تعالی بالینی. 1400; 11 (S2) :76-90

گروه پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (2075 مشاهده)
مهم‌ترین دغدغه امروز سرتاسر دنیا مرگ‌ومیر به علت بیماری کووید-19 است. هدف از این مطالعه بررسی عوامل مختلف و چگونگی تأثیر آن‌ها بر میزان مرگ‌ومیر در اثر بیماری کووید-19 می‌باشد. در این مطالعه مروری مقالات به زبان انگلیسی و فارســی از اسفند سال 1398 تا فروردین 1400  بررسی شدند. کلیدواژه‌ها کووید-19، مرگ‌ومیر، بیماری­های زمینه­ای و عوامل دموگرافیک بودند که از طریق پایـگاه اطلاعات علمـی؛ جهـاد دانشـگاهی،   PubMed,  Web of Science, Science Direct Google Scholar, Iran Medex, Ovid, Scopus, و بانـک اطلاعات نشـریات کشـور جستجو شدند. ابتدا 298 مقاله جمع‌آوری شد. سپس عناوین و چکیده مقاله‌ها موردبررسی قرار گرفت. با در نظـر گـرفتن معیارهای ورود، خروج و اهداف، نهایتاً 51 مقاله، وارد مطالعه شدند. بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشارخون بالا، بیماری­های قلبی و عروقی، دیابت و چاقی می­توانند با تضعیف سیستم ایمنی، ایجاد التهاب، اختلالات انعقادی، اختلالات متابولیک و اختلال عملکردی سیستم تنفسی منجر به افزایش عوارض و یا مرگ‌ومیر مبتلایان به بیماری کووید-19 شوند. عوامل دموگرافیک مانند؛ سن، نژاد، جنسیت، و شغل  به‌واسطه ایجاد تفاوت‌های فیزیولوژیک، میزان تماس با ویروس و میزان حفاظت در مقابل آن بر میزان مرگ‌ومیر می‌توانند مؤثر باشند. در تحقیقات آینده بررسی اثر سبک زندگی و تمهیدات پیشگیری­کننده برای بهبود آن بر شیوع عوارض شدید و مرگ­و­میر در اثر بیماری کووید-19 حائز اهمیت هستند.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عفوني
دریافت: 1400/7/4 | پذیرش: 1400/9/4 | انتشار: 1400/9/4