جلد 11 - ویژه نامه                   جلد 11 - ویژه نامه صفحات 124-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Purbarar F, Yaghobi T. A Review of Breastfeeding Awareness and Knowledge and Factors Affecting It in Covid-19 Pandemic. Clin Exc 2021; 11 (S2) :115-124
پوربرار فاطمه، یعقوبی طاهره. مروری بر آگاهی و دانش شیردهی و عوامل موثر بر آن در پاندمی کووید-19. تعالی بالینی. 1400; 11 (S2) :115-124

گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
با توجه به اهمیت شیردهی برای مادر و نوزاد بسیاری از زنان به دلیل نداشتن آگاهی کافی در زمینه انتقال بیماری کرونا از طریق شیر مادر از شیردهی امتناع می‌کنند لذا مطالعه حاضر با هدف مروری بر دانش شیردهی و عوامل مؤثر بر آن در پاندمی کووید-19 انجام شد. این مطالعه به روش مرور مفهومی بوده است که با مرور منابع منتشرشده به زبان فارسی در پایگاه‌های Mag Iran، SID، Barkat و به زبان انگلیسی در پایگاه‌های؛ Pub Med، Library of Cochrane، Scopus و Google scholar انجام شد. جستجو با استفاده از کلیدواژه‌های شامل؛ آگاهی، شیردهی، کووید-19، عوامل مؤثر در بازه زمانی دسامبر 2019 تا ژوئن 2021 جستجو شد. در انتها از 39 مقاله جستجو شده،5 مقاله مرتبط با هدف موردبررسی قرار گرفت. با طبقه‌بندی نتایج حاصل از مطالعات، دانش زنان نسبت به شیردهی در پاندمی کووید-19 در چهار حیطه تقسیم‌بندی شد که شامل؛ آگاهی از شیردهی و تقویت رابطه مادر و نوزاد، آگاهی از شیردهی و انتقال کووید-19، آگاهی زنان از شیردهی و کاهش مورتالیتی نوزادان و آگاهی زنان از شیردهی و کاهش سرطان پستان و تخمدان بود. عواملی چون؛ سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، محل زندگی، مشاوره‌های پزشکی و حمایت اجتماعی بر میزان آگاهی زنان نسبت به شیردهی در پاندمی کووید-19 موثر می باشد. نتایج حاصل از مطالعات نشان داد زنان شیرده در زمان پاندمی کووید-19 نیاز به دریافت اطلاعات صحیح دارند و توصیه می‌گردد با توجه به شرایط قرنطینه در پاندمی کرونا این مطالب توسط ماماها و کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی از طریق گروه های مجازی به مادران باردار و شیرده ارائه گردد.
واژه‌های کلیدی: دانش، آگاهی، شیردهی، کووید-19، کرونا.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: آموزش بهداشت
دریافت: 1400/7/25 | پذیرش: 1400/9/7 | انتشار: 1400/9/7