دوره 12، شماره 3 - ( 10-1401 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 34-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdani Cherati J, Azarashkan S, Maleki I, Abdollahi F. Crohn's Disease, a Narrative literature Review. Clin Exc 2022; 12 (3) :24-34
یزدانی چراتی جمشید، اذرشکان شهرزاد، ملکی ایرج، عبداللهی فاطمه. کرون یک بیماری گوارشی، مطالعه مروری کوتاه. تعالی بالینی. 1401; 12 (3) :24-34

گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
کرون یک بیماری مزمن و شایع روده ناشی از التهاب در سیستم گوارشی می­باشد. در سال­های اخیر شیوع بیماری با شیب کندی در دنیا و ایران رو به افزایش بوده است. این مطالعه به­طور اجمالی به معرفی بیماری کرون با مروری بر مقالات مرتبط منتشر­شده طی سال­های 2021-2004 می­پردازد.
مقبول­­ترین تیوری پاتوفیزیولوژی بیماری کرون داشتن زمینه ژنتیکی(CARD25/NOD2 mutations and polymorphisms of TLR)، به همراه پاسخ غیرطبیعی باکتری­های فلور طبیعی روده است. شایع­ترین علایم بیماری اسهال، درد شکم، نفخ شکم، کاهش وزن می­باشد. جهت تشخیص علایم بالینی، معاینه فیزیکی، تست­های آزمایشگاهی، آندوسکوپی و کولونوسکوپی کمک­کننده می­باشند. هدف از درمان کنترل علایم، پسرفت علایم کلینیکی، جلوگیری از پیشرفت بیماری، کاهش نیاز به جراحی، حمایت­های تغذیه­ایی و کاهش عوارض آن است. داروهای کورتیکواسترویید جهت تنظیم سیستم ایمنی  و مواد ضد فاکتورهای  نکروزکننده تومور نیز استفاده می­شود. ورود دارهای جدید بیولوژیک مانند داروهای  anti-integrinچشم­انداز بهتری را برای بیماران گشوده است. مراقبت و درمان بیماران نیازمند تلاش تیم مراقبتی- درمانی وسیع شامل؛ بیمار، کارکنان مراقبت­های بهداشتی، متخصصین داخلی، غدد، عفونی، اپیدمیولوژیست­ها جهت تامین نیازهای بهداشتی و درمانی، حمایت­های جسمی و روحی روانی، ایجاد اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه و رویکردهای تشخیصی سریع و اقدام به­موقع می­باشد. با توجه به  علت نامشخص بیماری و عدم پاسخ درمانی کافی به داروهای موجود، بررسی و تحقیقات وسیع­تر در خصوص بیماری کرون ضروری می­باشد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: داخلی
دریافت: 1400/8/29 | پذیرش: 1401/10/28 | انتشار: 1401/10/28